Gazeteci Arif Kunur'a hakaret etti mahkeme affetmedi

Gazeteci Arif Kunur'a hakaret etti mahkeme affetmedi

Aydın’ın tanınmış gazetecilerinden Arif Kunur’un sosyal medya üzerinden paylaştığı bir haberin altına yorum yaparak hakaret eden Umurluspor Başkanı İsmail Savran, yargılandığı davada 105 gün adli para cezasına çarptırıldı.

Aydın Life Genel Yayın Yönetmeni, TİNGADER Aydın Şube Başkanı Arif Kunur, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret eden Umurluspor Başkanı İsmail Savran’ı dava etti. Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Kunur şikayetinden vazgeçmedi.

fjngfv.jpg

Sanık İsmail Savran ise mahkemede yaptığı savunmada, “Olay günü çok alkollü idim. Ne yaptığımın farkında değildim. Arif Kunur'u gazeteci olarak bilirim. Suç işleme kastıyla hareket etmedim. Olay nedeniyle pişmanım. Huzurunuzda kendisinden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-02-02-at-185307-3.jpeg

MAHKEME AFFETMEDİ

Yapılan incelemenin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, İsmail Savran’ın 105 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca Arif Kunur’un avukat ücreti olan 17.900 TL’nin sanık İsmail Savran’dan tahsil edilmesine karar verildi.

"HİÇ KİMSE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HABERLERİN ALTINA BİZLERE HAKARET ETMEYİ HAK GÖRMESİNLER"

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazeteci Arif Kunur, “Biz gazeteciler zaten zor şartlar altında görev yapıyoruz. Yapmış olduğumuz haberler kişilerin kişilik hakları göz önünde bulundurularak yapılıyor ve bu haberler sosyal medya mecralarımızda okunması adına paylaşılıyor. Yapılan bu paylaşımların altına takipçilerimiz yorum yapıyor. Bu yorumlar bazen hakaret boyutuna geliyor. Bir kez daha belirtmek isterim ki; hiç kimse yapmış olduğumuz haberlerin altına bizlere hakaret etmeyi hak görmesinler” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-02-02-at-185334-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.