Gazeteci Fevzi Yılmaz Narlıdere'de Anıldı

Gazeteci Fevzi Yılmaz Narlıdere'de Anıldı

Yakın Plan Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Merhum gazeteci Fevzi Yılmaz, Yukarıköy mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Yakın Plan Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Merhum gazeteci Fevzi Yılmaz, Yukarıköy mezarlığındaki kabri başında anıldı. Anmaya Fevzi Yılmaz’ın ailesi, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ile Yılmaz’ın dostları ve meslektaşları katıldı.

Babam ile ne kadar gurur duysam azdır

Gazeteci Fevzi Yılmaz, yaşama veda edişinin sekizinci yılında ailesi, meslektaşları ve dostları ile birlikte Yukarıköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anma programında aile adına bir konuşma gerçekleştiren Fevzi Yılmaz’ın oğlu Mert Yılmaz “Sekiz yıldır onu hiç yalnız bırakmadan her yıl anma törenleri gerçekleştiren dostlarına ve arkadaşlarına ailem adına çok teşekkür ediyorum. Babam ile ne kadar gurur duysam azdır. Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur sağ olsun Narlıdere’de bir sokağa da babamın adını vererek bizleri daha da gururlandırmıştı. Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Fevzi Yılmazı unutmayan siz değerli dostlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Bugünleri unutmayın

Fevzi Yılmaz’ın dostu, arkadaşı ve meslektaşı gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş anma töreninde gerçekleştirdiği konuşmada “Gazetecilik mesleğinin öldüğünü bugün bu anma törenine baktığımızda da görebiliyoruz. Fevzi’nin destek olduğu, yanında olduğu kimse şu an burada yok. Fevzi bugün yaşasa ve aramızda olsaydı ya zaten ölürdü gördüklerinden ötürü veya zaten Fevzi’ye gazete çıkartmazlardı. Bu kadar yozlaşmış bir ortamda artık ben gazeteciliği reddediyorum. Ben gazeteci değilim. Gazeteci dününü unutmayan adamdır. Fevzi bugünleri görseydi seçimlerden sonrası için bir cümle söylerdi hepimize ‘ Bugünleri unutmayın, yarınki hesaplaşmaya hazırlananın’. Bende aynı şekilde seçime bu kadar yaklaşmışken uygarca, insanca hukuka dayalı hesaplaşma nasıl yapılır cümle aleme gösterelim Fevzi’de mezarında rahat uyusun. Fevzi’yi unutturmayan ve her yıl anma düzenlenmesini sağlayan Başkan Abdül Batur’a da teşekkür ediyorum” dedi.

8 Temmuzda çok güzel haberler vereceğiz

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Gazeteci Fevzi Yılmazı anmak için düzenlenen törende gerçekleştirdiği konuşmada “Zaman o kadar hızlı akıyor ki, sanki dün gibi tüm yaşananlar. Fevzi’nin hastalanması, hastalık süreci ve kısa süre içinde onu kaybedişimiz. Fevzi benim çok iyi bir dostumdu. Gazeteci kimliği dışında önemli bir danışmanımdı benim. Spor ile ilgili bir şey olduğunda onun fikrini alırdım. Belediye ile ilgili Narlıdere ile ilgili ileriye dönük yapacağımız çalışmalarda sadece bir gazeteci kimliği ile değil Narlıdere’de yaşayan biri olarak ufku geniş olan fikirlerinden faydalanırdım. Çok güzel günler geçirdik. Dost öyle dört harften oluşan bir kelime değil bence. Sekiz yıldır büyük bir kaybımızı, dostumuzu burada anıyoruz. Fevzi bugün burada olsaydı ve bu süreçte gazetecilik yapıyor olsaydı yine mücadelesini onurlu bir şekilde devam ettirirdi. Gazetesi olan Yakın Plan’ı en güzel bir şekilde hazırlayarak mücadelesini sürdürürdü. Fevzi’ye söyleyeceğim şu ki; içinde bulunduğumuz süreç ülkemiz için, gazetecilik için kötü bir süreç. 24 Haziran ve 8 Temmuz çok önemli tarihler ama 8 Temmuz’dan sonra Fevzi’nin daha olacağına inanıyorum. Hasan Tahsin Kocabaş’ın dediği gibi Hukuk çerçevesinde hesaplaşarak bu iş tamamlanacak. Tüm gücümüzle mücadelemizi vereceğiz ve artık tamam diyeceğiz. Değerli dostum Fevzi Yılmaz’ı bir kez daha sevgi saygıyla anıyorum. Işıklar içinde uyusun. 8 Temmuzda çok güzel haberler vereceğiz” dedi. 

Fevzi’ye güzel haberler getiririz

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce anma töreninde yaptığı konuşmada “Bence iki şey çok önemlidir. Siyasette olmayan şey vefa ki benim yakınım, dostum, arkadaşım Başkan Abdül Batur bunu çok iyi beceriyor bence. Ben Fevzi ile 2009 yerel seçimlerinde basın danışmanlığımı yaptığı dönemde tanıştım. Zor bir süreçti. Fevzi hem işini yaptı hem dostluğunu gösterdi. İyi bir dostluğumuz ve zorlu günlerimiz oldu. O yüzden bugünkü programlarımı iptal edip Fevzi’ye olun borcumu ödemeliyim ve orda olmalıyım dedim. Umarım önümüzdeki seçimler beklediğimiz gibi geçer ve Fevzi’ye güzel haberler getiririz. Ben Fevzi Yılmazın ailesine ve Başkan Batur’a bu anmayı düzenledikleri için teşekkür ederim. Fevzi’yi özlemle anıyorum” dedi.

Çizgisini bozmayan bir kişiydi

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat anma töreninde yaptığı konuşmada “Fevzi Yılmaz birçok konuyu oturup konuştuğumuz, paylaştığımız değerli bir dostumuzdu. Ben özellikle Fevzi abi için şunu söylemek istiyorum. Bugün ulusal basının gösteremediği duruş ve gazetecilik çizgisini bozmayan bir kişiydi. Kalemini günümüzde birçok basın kuruluşunun yaptığı gibi silah olarak asla kullanmadı. Yakın plan gazetesinin ayakta durması için bizler ona destek olduk ve yanında olmaya çalıştık. Nur içinde yatsın. Ailesine tekrar sabırlar diliyorum. Fevzi Yılmaz gibi Narlıdere’mizin bir değerini anma konusunda hassasiyet gösteren Narlıdere belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

53 yaşında aramızdan ayrılan gazeteci ve spor adamı Fevzi Yılmaz, uzun yıllar Anadolu takımlarında teknik direktör olarak görev yapmıştı. 20 Ağustos 2003 tarihinden başlayarak haftalık Yakın Plan Gazetesi'ni çıkarıyordu. Gazete ilk yıllarda Narlıdere ve Yarımada'ya yönelik yayın yaparken zamanla tüm İzmir ve ilçelerine ulaşan bir kimlik edinmişti. Kendisini 12 Haziran 2010 Cumartesi günü sabah saatlerinde tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kaybetmiştik.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.