Gazeteci Kadri Gürsel tahliye edildi

Gazeteci Kadri Gürsel tahliye edildi

Tahliye edilen Gürsel: Sevinilecek bir durum yok

Cumhuriyet davasında tahliye olan gazeteci Kadri Gürsel cezaevi çıkışında konuştu: “Sevinilecek bir durum yok, asılsız suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu.”

Cezaevi çıkışında konuşan Gürsel, operasyon sırasında ve dava sürecinde verdikleri destekten ötürü herkese teşekkür ettiğini söyledi.

cumhuriyet-gazetesiyazari-kadri-gursel-tahliye-edildi,gd7bv0dgn0mw_9p6lhyqgw.jpg

Gürsel şöyle devam etti: “Bize bir kez daha dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Kamuoyu oluştuysa eğer bu sayede oluştu. Burada sevinilecek bir durum yok. Asılsız suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu. Bu arkadaşlarımızın özgürlükleri ellerinden alındı.”

Cumhuriyet davasının her celsesinin tarihsel nitelikte olduğunu söyleyen Gürsel, “Ama bugünkü celse fantastik özellikler taşıdı. Tanıklar açısından ben böyle nitelendiriyorum. Yargı kararları yargı tarafından açıklanmadan önce çeşitli gazetelere internet sitelerine servis ediliyor. Bu en başta, yargının bağımsızlığını gölge altında bırakan bir durum. Buna son verilmeli. Her gazeteci yazmaya devam etmek ister, şartlar müsaitse ben de yazmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Gürsel’in eşi Nazire Kalkan Gürsel de buruk bir sevinç yaşadığını söyleyerek, “Adalet yerini buldu diyemem. Çünkü ‘Adalet yerini buldu’ diyecek bir dava değil bu” dedi.

Gelecek duruşma 31 Ekim’de

Davanın üçüncü duruşması dün Çağlayan’daki İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, yazar Kadri Gürsel’in tahliye edilmesine karar verdi. Diğer Cumhuriyet çalışanları Ahmet Şık, Akın Atalay, Emre İper ve Murat Sabuncu’nun tutukluluk halleri devam edecek. Ayrıca davanın diğer sanığı Kemal Aydoğdu da tahliye edilmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.