Gazeteci Nakçı'dan AK Partili Hızal'a İZBETON çağrısı!

Gazeteci Nakçı'dan AK Partili Hızal'a İZBETON çağrısı!

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın İZBETON eleştirilerini değerlendiren Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Gazeteci Adem Nakçı, AK Partili Hızal’ı Turuncu TV’ye davet etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın İZBETON’a yönelik iddialarına veren Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Gazeteci Adem Nakçı ve Pelin Uzun belgelerden örnek vererek değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Nakçı, Hızal’ın “İZBETON’u 2,5 yılda batırdınız” iddialarına da İzmir Ticaret Odası’nın İZBETON’a verdiği başarı belgesini göstererek, “İZBETON’un battığına dair belgen varsa gel göster, biz seni Balkon Sohbetleri’ne de davet etmiştik, buraya da. Eğer elinde bir belge varsa gel burada beraber tartışalım” ifadelerini kullandı.

“İZBETON, ödeme almadan iş üretmeye çalışıyor”

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı 2’inci Birleşimi’ndeki İZBETON ile ilgili “Tunç Soyer, bizim uyarılarımıza kulak tıkayarak İBB’yi bir borç batağına sürüklüyor. Bugün İBB, tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir kriz içerisinde. Bundan sonraki noktada personel maaşları ödenemeyecek. Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni borç batağına sürüklüyor. İZBETON’da para yok. İZBETON’u 2,5 yılda batırdınız” iddialarını değerlendiren Nakçı, İZBETON’un işleyişini anlattı. Nakçı, “İZBETON belediye şirketi; ama İzmir Büyükşehir Belediyesi de İZBETON’un müşterisi. Belediye için asfalt yapar, ilçe belediyelerle iş yapar ve faturasını keser. İş kaynağı büyükşehir ve kısıtlı bir bütçeyle takır takır iş yapıyor. İZBETON iş üretiyor ve ödeme almadan işi götürmeye çalışıyor. İZBETON’un tartışıldığı gün İzmir’deki deprem konutlarının emsal artışı tartışılıyor. Bu konuda verdikleri dört sayfalık manifestoyu savunmadan başka konuya geçiyorsun. Meclis Başkanı, Hızal’ı defalarca uyarıyor” diye konuştu.

basliksiz-1.jpg

“İZBETON batmamış, kâr bile etmiş”

İZBETON’un İzmir Ticaret Odası’ndan platin belge aldığına değinen Nakçı şunları söyledi:

“İZBETON, 12 milyon TL üzerinde kâr etmiş, bunu ben söylemiyorum İzmir Ticaret Odası’ndan gelen belge belirtiyor. Bu yoklukta batmamış, kâr bile etmiş. AK Parti’nin yönetimini kazanmak için kendisini paraladığı ve kazandığı İzmir Ticaret Odası, İZBETON’u görmezden gelememiş ve en tepedeki ödülü vermiş. İkinci konu da sizin ‘İş yapmıyor’ dediğiniz İZBETON ‘Eğitim ve Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’ kapsamında 18 Mayıs 2021 tarihinde şükran belgesi almış. Belgeyi veren de İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger. İlçe belediyelerinden gelen talepler doğrultusunda İzmir’deki okulların yüzde 90’ının duvar bakımını, bahçe asfaltlama gibi işlerini de yapıyor. İZBETON, konut yapacaktı. Yapmadı diye kıyamet kopardılar. Sayın Hızal’ın kendisi avukat, partisinde birçok müteahhit vardır. Onlara sorabilir. Bu inşaat işleri bir süreç, ilk başta elinizde plan olmalı ve bunu belediyeye onaylatıp ruhsat almalısınız. Birçok iş var, en son temel atma süreci bu da bir günde olmuyor. Senin dediğin kentsel dönüşümde devletin bütün imkânlarıyla girdiğin yerde bile iki-üç ayda ancak temel attınız. Özgür Hızal’ın yanında da AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız var. Hakan Yıldız, İzmir’in en önemli inşaat firmalarına yöneticilik yaptı şimdi de kendisi inşaat yapan bir isim. Yine Özgür Hızal’ın çok samimi arkadaşı olan Arif Uğurlu yine aynı sektörde. Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ var, yanında oturuyor, inşaat sektöründe kendisi ve şirketi de var. Sor, öğren. Tamam, sen sormadın… Hakan Yıldız, Dilek Yıldız Büyükdağ neden seni uyarmıyor? Biraz araştır kardeşim, çıkıp çıkıp aynı şeyi söylüyorsun. İyi siyaset yapıyorum demek için de bu hareketleri yapma, yanlış yerdesin çalışıp gel. Belge sun, eğer eline gelen bir belge varsa göster.”

“Bunu yapsaydın başta gazeteciler arkanda dururdu”

Siyaset yapmak illa birilerini eleştirmek olmadığının altını çizen Nakçı, şu ifadeleri kullandı:

“Mecliste çık de ki ‘Biz depremzedeler için İzmir genelinde istedik; ama Bayraklı’daki depremzedeler için yaptınız, bu karar tüm depremzedeler için İzmir genelini kapsasın’ de. Bunu yapsaydın başta gazeteciler arkanda dururdu. Sen bir önerge veriyorsun, bu tartışılırken çıkıp İZBETON’a değiniyorsun. Demek ki samimi değilsin, demek ki grubuna ittifaka ihanet ediyorsun çünkü gündemi zaten bu adamlar getirip sunmuş. Mecliste alınan kararın ben de yanlış olduğunu düşünüyorum, depremden dolayı Kordon’da en az 20 tane yer yıkılacak. Karabağlar’da, Menemen’de yıkılan yerler var, İzmir genelinde karar alınmalıydı. Sen eğer haklı olduğunuz bir konuyu başka bir yere çekiyorsan, sen hak aramıyorsun demektir.”

ozgur-hizall.jpg

“Her mecliste İZBETON çıkışı geliyor”

İZBETON’un, çok fazla insan istihdamı yarattığına; yol, bina, kaldırım, park-bahçe işlerinin de yapıldığına değinen Nakçı, “Bu iş kollarında da birçok insan çalışıyor. İZBETON’un da böyle bir önemli özelliği var. Ne hikmetse her şey günlük gülistanlık, İzmir’deki tek sorun İZBETON’muş gibi davranılıyor. Her mecliste İZBETON çıkışı geliyor. Yok, İZBETON batıyor, asfalt üretimi durdu gibi ifadeler kullanılıyor. Belgelerle ne olduğunu anlatacağım” açıklamasını yaptı.

“İZBETON, güzel işler çıkarmaya çalışıyor”

Nakçı, Cumhurbaşkanlığı’nın en fazla önem verdiği ve çok sayıda iş koluna istihdam yaratan inşaat sektörünün şu anda dip olmuş vaziyette olduğuna değinerek müteahhitlerin geçen günlerde 15 gün iş bırakıtlarını çünkü çimento fiyatı çok yüksek ve döviz kurlarının artışı nedeniyle girdi maliyetlerinin yüksek geldiğinin altını çizdi. Nakçı, İZBETON’un bütüm yani asfalt malzemesi maliyetinin 2020’de ortalama 2 bin 500 TL şu anda ise 5 bin 200 TL yüzde 100’den fazla artış olduğunu vurgulayarak, “Bir torba çimento 2020’de 180 TL bugün 400 TL buna rağmen İZBETON güzel işler çıkarmaya çalışıyor. Maliyet yüzde 100 artsa bile işler aksamıyor. Bazı yerlerde gecikmeler oluyor çünkü altyapı çalışmaları oluyor. İZSU, Gediz Elektrik, İzmir Gaz giriyor çalışma yapıyor; bunlar da yapıldıktan sonra bir süre bekleme süresi oluyor” dedi.

“İZTO, İZBETON’a platin başarı ödülü verdi”

İZBETON için battı denilen dönemde araç parkını genişletmiş durumda olduğunu söyleyen Nakçı, Kırıcı, finişer, greyder, 20’den fazla kamyon almış bunların bu yoklukta, fiyat artışında satın alınmasının çok büyük bir iş olduğunu ifade etti. Nakçı, “Sizin almak için kendinizi paraladığınız İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in AK Parti’ye yakınlığını tüm İzmir biliyor. İzmir Ticaret Odası, İZBETON’a platin başarı ödülü verdi, yaptığı kârdan dolayı” sözlerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.