Gazeteci Yaşar Aksoy İzmir'i anlattı

Gazeteci Yaşar Aksoy İzmir'i anlattı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu kulüpleri 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunun 100. Yılı’nı etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Çeşme, Efes, Gündoğdu Rotary, Konak, Kuşadası Güvercinada, Urla ve Toprak Ana Rotary Kulüpleri’nin ortaklaşa düzenledikleri etkinliğe Gazeteci, Yazar Yaşar Aksoy “İzmir’e Doğru 9 Eylül” konusuyla konuk oldu.

rotarynin-100-yil-etkinlikleri-suruyor-foto-2.jpeg

Büyük Taaruzu, Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, İleri” emrini, Türk birliklerinin İzmir’e girişini, İzmir’in işgalden kurtuluşunun ve verilen olağanüstü mücadeleyi anlatan belgesel film gösterimi sonrasında Yaşar Aksoy’un “Dünyada başka şehir yoktur ki, işgal edilmekle bir kurtuluş savaşını başlatsın, kurtulmakla da o kurtuluş savaşını sona erdirsin. Bu şehir İzmir’dir.” ifadesiyle başlayan söyleşide zeybek ruhunun ülkemizin bağımsızlık ve kurtuluşuna giden yolda, belge ve canlı tanıklıklarla etkisinin anlatımı epik bir dille gerçekleştirildi.

rotarynin-100-yil-etkinlikleri-suruyor-foto-6.jpeg

Etkinlik Yaşar Aksoy’un “Emperyalizm’e karşı savaşan halkımızın ordusu İzmir’i 9 Eylül 1922 günü kurtarırken, şehrin önemli noktalarına Türk bayrağını çeken kahramanların geçmişinde destanlar gizlidir. İzmir’i kurtaran Türk Ordusu’nun Başkumandanı Mustafa Kemal’e ve Fevzi Çakmak, İsmet İnönü, Fahrettin Altay Paşa, Mürsel Bakü, Zeki Soydemir, Suphi Kul gibi üst kumandanlara, tüm subay ve neferlere şükran borçluyuz.” sözleriyle tamamlandı. 100’e yakın Rotaryen üyenin katılımıyla gerçekleşen ortak toplantıda görsellerle süslü söyleşi Yaşar Aksoy adına yapılan fidan bağışı sertifikasının ve katılımcı kulüplerin kulüp flamalarının verilmesi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.