Gazeteciler Cemiyeti’nde tüzük değişikliği

Gazeteciler Cemiyeti’nde tüzük değişikliği

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Olağanüstü Tüzük Genel Kurulu’nda tüzük değişikliği kabul edildi.

İGC Olağanüstü Tüzük Genel Kurulu Uluslararası Basın Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İGC’nin misyonunu gelecek nesillere bırakmak, günün koşullarına uygun ve mesleğin ihtiyaçlarına yanıt verebilmek adına 21 Eylül 2021 tarihinde başlayan ve 26 toplantının gerçekleştirildiği tüzük değişikliği çalışmaları sonucunda hazırlanan yeni tüzük taslağı İGC üyelerinin oylarına sunuldu. Oylama sonucunda yeni tüzük kabul edildi. Olağanüstü Tüzük Genel Kurulu’nda konuşma yapan İGC Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi, “Her zaman söylediğimiz gibi, kimin gazeteci olup olamayacağına merkezdeki yetkililer ve erkler karar veremez. Basın kartı alamayanların ve özellikle genç gazeteci meslektaşlarımızın cemiyetimize üye olmasının sağlanması şarttır” dedi.

dilek-gappi-min.jpeg

Basın Kartlarını meslek örgütlerinin vermesi konusunda ısrarcı olduklarını vurgulayan Gappi, “Ayrıca geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan denetlemelerde de tüzüğümüze göre basın kartı olmayanların düşürülmediği gerekçesiyle ciddi yasal sorunların doğacağı uyarısında bulunulmuştur. Ancak ekonomik kriz veya işsizlik gibi nedenlerle basın kartını kaybeden üyelerimizi Cemiyetimizden çıkartmadık, çıkartmayacağız. Bu arada Cemiyetimiz 2016 yılından bu yana Basın Kartları Komisyonu’nda yer almazken, yaklaşık son 8 aydır Komisyon’da temsil edilmeye başlanmıştır. Ancak yine de Basın Kartlarını meslek örgütlerinin vermesi konusunda ısrarcıyız. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Ankara Gazeteciler Cemiyeti yıllar önce gerekli düzenlemeleri yapmışlar basın kartını tek şart olarak kabul etmekten vazgeçmişlerdir. Ancak İzmir’de pandemi, deprem derken tüzük değişikliğini gerçekleştirmek bizlerin görevi olmuştur” diye konuştu.

igc-genel-kurul-min.jpeg

Tüzük Komisyonu toplantılarının aylar önce 17 üye ile başladığını sözlerine ekleyen Gappi, “Açıkçası tahminiz birkaç ay içinde, ya da en geç altı ayda tüzük değişikliğini gerçekleştirmekti. Ancak süreç öngörülenden uzun sürdü. Komisyon Türkiye’de eşine nadir rastlanan katılımcı, çoğulcu demokratik bir çalışma örneği gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

Gappi, Tüzük Komisyonu’na görev yapan üyelere teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü; “26 ayrı toplantıyla Tüzük Komisyonu’na emek veren, müthiş yönlendirmeleriyle eşsiz katkılar sağlayan çok sevgili meslek büyüklerimiz Öcal Uluç ve Levent Bimen başta olmak üzere, inanılmaz bir titizlikle sürekli olarak çalışan sevgili dostlarımız, meslektaşlarımız Mehlika Gökmen, Mustafa Yılmaz, Murat Attila, Yılmaz Coşkun, Bahadır Şerif Onaran, Murat Demircan, Mevlüt Dağdeviren, Can Özlü’ye, Sabrı ve birleştirici rolüyle büyük emek harcayan Genel Sekreter Yardımcımız Meltem Seyis’e, uyarı ve önerilerini bizlerle paylaşan Hukuk Müşavirimiz Birgül Değirmenci’ye çok teşekkür ediyorum.”

tuzuk-divan-kurulu-min.jpeg

“Tüm çabamız, gelecek kuşaklara özgürlükçü ve demokratik bir tüzük armağan etmek içindir” diyen Gappi, “Tüzük, Cemiyetimizin varlığının temelini oluşturan ilkeler bütünüdür. Elbette bu ilkeler; çoğulculuğu, katılımcılığı, demokrasiyi, şeffaflığı, dayanışmayı daha etkin kılan, güçlü bir Cemiyetin yapı taşları olmalıdır. Hele söz konusu olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti ise. 77 yıllık bir onuru biz öyle lafla sözle değil, icraatla yürekle, gece gündüz çalışarak ve bizzat işimizin başında olarak omuzlarımızda taşıyoruz. Hiç geliri olmayan bir cemiyet olarak çalışanlarımızla katlandığımız sıkıntıları anlatmaya kelimeler yetmez. Bugün sadece İzmir’de değil, Türkiye’de birçok mesleki faaliyette, organizasyonda, mücadelede İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin adı en ön sıralarda geçmektedir. İnanıyorum ki, şimdi tüzüğümüz de Türkiye’ye örnek olacaktır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.