Gazetecilerin anıları geleceğe taşınıyor

Gazetecilerin anıları geleceğe taşınıyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), geçmişin izlerini geleceğe taşımak için tecrübeli üyeleriyle dokümantasyon çalışmasına başladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), geçmişin izlerini geleceğe taşımak için tecrübeli üyeleriyle dokümantasyon çalışmasına başladı. İzmir ve Türkiye basınında önemli izler bırakan gazeteciler ile yapılan söyleşiler kamera kaydına alınıyor. Bu kayıtlar daha sonra belgesel haline getirilecek.

İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu'nun yönettiği çalışma kapsamında 100'ü aşkın tecrübeli cemiyet üyesi gazeteci ile görüşülecek.

Dokümantasyon çalışması için İzmir Gazeteciler Cemiyeti merkezinde stüdyo oluşturulmaya başladı. Görüşmelerde gazeteciler, geçmiş dönemde mesleklerini, anılarını ve geleceğe ilişkin görüşlerini anlatıyor.

İGC Başkanı Misket Dikmen, belgesel ile geleceğe kayıt bıraktıklarını söyledi. Bu çalışmanın İzmir basını için çok önemli olduğunu vurgulayan Dikmen, “İzmir ve ülke basınında önemli izler bırakmış üyelerimizin anılarını kaydediyoruz. Onların görev yaptığı dönem teknolojilerini, insan ilişkilerini, haberciliği öğreniyoruz. Bu görüntüler gelecekte İzmir basını ile ilgili çalışma yapacak kişiler için de kaynak oluşturacak. İlk aşamada 100'ün üzerinde üye ile gerçekleştirmeyi planladığımız bu belgeselle Türk basınında iz bırakmış gazetecilerin unutulmamasını, gelecek kuşaklarca da tanınmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Amacımız İzmir'in Türkiye'ye yön veren basın camiasının anılarını yaşatmak ve İGC belleğini geleceğe taşımak” diye konuştu.

 

“Tarihe not düşeceğiz”

 

İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu da, bugüne kadar Levent Bimen, Şadan Gökovalı, Ahmet Refik Utlulığ ile görüştüklerini, stüdyonun tamamlanmasının ardından çalışmalara hız vereceklerini belirterek, şöyle konuştu:

“İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak basın tarihimize not düşecek bir projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Mesleğimizin duayeni değerli gazeteci büyüklerim ve dostlarım, bu projede anılarını anlatarak gelecek kuşaklara mesaj ve ders vermiş olacaklar. Bu çalışma, aynı zamanda belgesel niteliği taşıyacak ve mesleğimizin nereden nereye geldiğini, her dönemde hangi teknik ve sosyal şartlarda çalışıldığını anlatacaktır. İzmir basınının bu anlamda büyük bir zenginliği içinde barındırdığına inanıyorum. Bu zenginliği yansıtmada çok önemli bir fırsatı değerlendiriyor olmamızı da önemsiyorum. Bu anlamda profesyonel bir ekipman oluşturduk, teknik zenginliği sunacak bir stüdyo hazırladık. Söyleşiler, ayrıca Cemiyetimizin onur kaynağı 9 Eylül Gazetemizde de yayınlanacaktır. Randevu sistemi ile çalışacağız. Arkadaşlarımızdan isteğimiz; meslek anısı olan fotoğrafları da yanlarında getirmeleridir. Format gereği bu fotoğraflar önceden kaydedilecek ve fonda kısa özgeçmişi sunulduktan sonra söyleşiye geçilecektir. Şimdiden desteğini esirgemeyecek olan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.