Gazi ve  Şehit yakınlarına Güzelbahçe’de İftar

Gazi ve Şehit yakınlarına Güzelbahçe’de İftar

Güzelbahçe Belediyesi, ilçedeki şehit yakınları ile gazilere iftar yemeği verdi.

Belediye Düğün Salonu’nda verilen iftar yemeğine Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, terör belasının ülkenin üzerine karabulut gibi çöktüğünü belirterek, “Ben askere giderken ülkede terör vardı, bugün oğlum askere gidecek hala bu terör belasından kurtulamadık. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Komşularımızdaki huzursuzluk, Suriye'deki iç savaş, Irak'taki çalkantı, mülteci akını ülkemizi çok derinden etkiliyor. Yapmamız gereken tek şey birbirimize sahip çıkmak, birlik, beraberlik içinde ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü iç ve dış düşmana karşı mücadele etmektir” dedi.

Başkan İnce, şehit  yakınları ile gazilerin bazı ayrıcalıklarının olması gerektiğini savunarak şunları söyledi:

“Tıpkı milletvekilleri gibi şehit yakınları ve gaziler de ayrıcalıklı olmalıdır. Sağlık giderleri karşılanmalı, maaşları ve sosyal hakları düzeltilmelidir. Bu ülke uğruna canını veren şehitlerimizin ailelerine ve gazilere sahip çıkmak boynumuzun borcudur ancak bunun ne kadar yerine getirildiği tartışılmalıdır! İngiltere'de bir gazi bir mağazaya gittiğinde anons edilir, mağazamızı şereflendirdi diye. Biz neredeyse açlığa mahkum ediyoruz, kaderine terk ediyoruz. Bizim vatan sevgimiz ve dayanışma anlayışımız bu olmamalı. Bu ülkeye yaptığınız fedakârlıklar için minnettarız. Sizlerin acısını paylaşmak, sofranıza ortak olmak bizler için çok değerli. Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için kanını feda edenlere minnettarız. Her gün yeni acılar yaşıyor, yeni şehit haberleri alıyoruz. Terör nereden geliyorsa, kınıyoruz, lanetliyoruz.”

Bu arada gazilere ve şehit yakınlarına birer koli erzak paketi verildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.