Gaziantep'te Ölü Sayısı Çok Yükseldi

Gaziantep'te Ölü Sayısı Çok Yükseldi

Gaziantep'te düzenlenen bombalı terör saldırısında ölü sayısında büyük artış

Gaziantep'te gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında teröristler sokak düğününün arasına girerek patlamayı gerçekleştirmişti. Gaziantep Valiliği tarafından güncellenen ölü sayısı 50 olarak açıklandı. Hastahanede tedavi olan 2 kişinin hayati tehlikesi olmadığı değerlendirilirken, yaralıların tedavisine devam ediliyor. Öte yandan emniyet güçleri terör eylemini gerçekleştirenin radikal islamcı terör örgütü IŞİD olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Dün gece 23.00'a yakın sularda gerçekleştirilen terör saldırısı Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde düzenlendi. Doğu'da yaşanan terör olaylarından kaçan vatandaşların Gaziantep'te yerleştiği bölgelerinden biri olan mahallede Siirt'ten göç eden iki aile gençlerinin bulunduğu sokakta olduğu sırada  canlı bomba taşıyan terörist düğün davetlisi gibi kalabalığın arasına girerek üstünde taşıdığı bombayı infilak ettirdi. 

Valilik ölü sayısını güncelledi

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan ilk açıklamada ölü sayısı 30 yaralı sayısı ise 94 olarak açıklanmıştı. Acı sayıları güncelleyen valilik ölü sayısının 50 olduğunu açıkladı. Valiliktan şu açıklama yapıldı:

Gaziantep Valiliği ölenlerin sayısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
 
"20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.