Gaziemir Belediyesi Alzheimer hastalarına kaliteli yaşam sunuyor

Gaziemir Belediyesi Alzheimer hastalarına kaliteli yaşam sunuyor

Gaziemir Belediyesi’nin Alzheimer Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde verdiği hizmetlerle alzheimer ve demans hastalarının fiziksel ve zihinsel kapasiteleri korunuyor.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediyesi’nin Alzheimer Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi, ilçede yaşayan Alzheimer hastalarına psikolojik ve sosyal destek sağladığı gibi ulaşım desteği de sağlıyor.

7488b072f817428c95041dedfae7d3c21569230623.jpg

Servis araçları ile alınan hastalar, aynı zamanda yaşıtları ile de kaliteli zaman geçiriyor.

Konuya ilişkin Gaziemir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Alzheimer Demans Danışma ve Dayanışma Merkezine ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada hastalara servis hizmeti verildiği belirtilerek “Gaziemir ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 1. ve 2. derece Alzheimer tanısı almış vatandaşlarımız belediyemize ait servis araçları ile evlerinden alınıp gün sonunda tekrar evlerine bırakılmaktadır. Hizmetimizden faydalanan bireylerin, merkezimizde günlük olarak planlanan psikomotor, psikososyal, bilişsel ve fiziksel aktivitelerle kendi yaşıtları ile birlikte kaliteli zaman geçirmeleri sağlanmaktadır” denildi.

alzheimer-demans-merkezi-3.jpg

Gaziemir Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü Sağlık Köyü’ndeki Alzheimer Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde, 1. ve 2. evre alzheimer ve demans hastalarına hizmet veriliyor. Merkezde, hastaların zihinsel ve fiziksel kapasitelerini koruyabilmek amacıyla aktiviteler yapılıyor. Gaziemir’de ikamet eden, günlük aktivitelerini ve ihtiyaçlarını yerine getirebilen, bulaşıcı hastalığı olmayan 1. ve 2. evre alzheimer ve demans tanısı konmuş hastalar, merkezden yaş sınırlaması olmaksızın yararlanabiliyor. Alzhemier Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’ne üye olan yurttaşlar, özel araçla ve sağlık çalışanı kontrolünde evlerinden alınıyor, merkezdeki aktivitelerin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

bu-merkez-alzheimer-demans-hastalarini-hayata-bagliyor-6.jpg

Hasta yakınlarına da bu süreçte hastanın bakımı ile ilgili sorunlarında ve kendilerinin yaşayabileceği sosyal ya da psikolojik sorunlarda danışmanlık ve destek hizmeti sunuluyor. Merkezde verilen danışmanlık hizmetiyle, bakım verenin tükenmişliğinin üstesinden gelmesine yardımcı olmakla birlikte hastalarının güven ortamında iken kendilerine vakit ayırmaları sağlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.