Gaziemir Belediyesi çocuk istismarında bilinmeyenlere dikkat çekti

Gaziemir Belediyesi çocuk istismarında bilinmeyenlere dikkat çekti

Gaziemir Belediyesi tarafından çocuğa yönelik cinsel istismar hakkında bilgilendirici içerikli bir video yayınlandı.

MEDYA EGE- İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki öz kızını evlendirmesinin ortaya çıkarılması ile kamuoyu çocuğa yönelik cinsel istismarı konuşuyor.

Toplum vicdanını yaralayan olayla ilgili Gaziemir Belediyesi tarafından çocuğa yönelik cinsel istismar hakkında bilgilendirici bir video yayınlandı.

9e3431f8-4db5-4bc3-a8cc-9086dbad609a.jpeg

"İSYAN EDİYORUZ"

“6 yaşında çocuğun evlendirilmesi cinsel istismardır! İsyan ediyoruz ve cinsel istismara yönelik doğru bilinen yanlışları anlattığımız videomuzu tekrar yayınlıyoruz” ifadeleri ile yayınlanan videoda yanlış bilinen doğrular konusunda kamuoyu bilgilendirildi.

Cinsel istismarın mutlaka fiziksel temas içerdiği bilgisinin yanlış olduğu aktarılan videoda istismarın sadece fiziksel temas içermeyeceği, çocuğun bedeninin seyredilmesinin, cinsel içerikli konuşmaların, cinsel organları göstermenin, cinsel içerikli şeyler izletmenin cinsel istismar kapsamında olduğu belirtildi.

cinsel-istismar-pankart.jpg

“Cinsel istismar çok yaygın değil ve benim çocuğumun başına gelmez” bakış açısının da yanlış olduğu aktarılan videoda cinsel istismar bildiriminin az olduğu fakat toplumda oldukça yaygın olduğu ifade edildi.

Cinsel istismarın yabancılar tarafından gerçekleştirildiği mitinin de çürütüldüğü videoda “Cinsel istismar failleri genellikle mağdurun yakın çevresinden tanıdığı biri olabilmektedir” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.