Gaziemir Belediyesi çocukları 'Küçük Kız ve Cumhuriyet' oyunuyla buluşturuyor

Gaziemir Belediyesi çocukları 'Küçük Kız ve Cumhuriyet' oyunuyla buluşturuyor

Gaziemir Belediyesi ile Pınar Çocuk Tiyatrosu iş birliğinde "Küçük Kız ve Cumhuriyet" adlı oyun, çocukların gösterimine sunulacak.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanında 36 yılda 4 milyondan fazla çocuğu ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturan Pınar Çocuk Tiyatrosu tarafından hazırlanan "Küçük Kız ve Cumhuriyet" adlı oyunu çocuklarla buluşturacak.

Ücretsiz etkinlik, 20 - 21 Kasım tarihlerinde saat 15.30'da, Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 5 - 13 yaş arası çocuklara yönelik tiyatro oyununa veliler ile 5 yaşın altındaki çocuklar alınmayacak.

Gaziemir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından tiyatro oyununa ilişkin yapılan paylaşımda, "Dünya Çocuk Hakları Günü'nde siz değerli çocuklarımıza özel bir oyun ile karşınızdayız. Küçük Kız ve Cumhuriyet oyununa tüm çocuklarımızı bekliyoruz" ifadeleriyle çocuklara davette bulunuldu.

cumhuriyet-ve-kucuk-kiz-2.jpg

ŞİMAL’İN CUMHURİYET MÜZESİ’NDE CEHALET VE ESARET’E KARŞI MACERASI

Küçük Kız ve Cumhuriyet, 6 - 7 yaşlarındaki Şimal’in annesine sorduğu "Cumhuriyet yıldızı nedir?" sorusuyla başlıyor. Gizemli bu soru, ne zaman bir çocuk tarafından sorulsa Cumhuriyet Müzesi’ndeki tüm eşyalar harekete geçip heyecanlanıyorlar. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı çocuklara Cumhuriyeti teslim etmesinden yola çıkılarak hazırlanan oyunda ne zaman bir çocuk Cumhuriyetin ışığını ararsa müzedeki eşyalar, çocukların rüyasında Cumhuriyet yıldızına giden yolu gezdirmeye başlıyorlar. Ancak Cumhuriyet karşıtı olan "cehalet" ve "esaret" adlı hırsızlar, müzeye gizlice girerek müzenin tamamen boşaltılmasını ve değerlerin yok edilmesini amaçlıyor. Şimal de müzedeki eşyalarla bir olup bu iki hırsıza karşı büyük bir maceraya atılıyor. Sonunda Şimal, sabah uyanıyor ve annesinden kendisini Cumhuriyet Müzesi’ne götürmesini istiyor.

f-muiyhwaaaca8g.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.