Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet'in ilk kadın astronomunu unutmadı

Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet'in ilk kadın astronomunu unutmadı

Gaziemir Belediyesi tarafından Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve dekanı Prof. Dr. Nüzhet Toydemir Gökdoğan'ın doğum günü dolayısıyla bir paylaşım yapıldı.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediyesi sosyal medya hesabından, Cumhuriyet'in ilk kadın astronomu ve dekanı Prof. Dr. Nüzhet Toydemir Gökdoğan'ın doğum günü sebebiyle paylaşım yapıldı.

Yapılan paylaşımda; "Bugün, Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve dekanı Prof. Dr. Nüzhet Toydemir Gökdoğan'ın doğum gününü kutluyoruz. Gökdoğan, bilim dünyasında kadınların ne kadar önemli bir rol oynayabileceğini bize gösteren bir örnek.

Onun çalışmaları ve liderliği, kadınların bilimin her alanında var olabileceğini kanıtlıyor. Genç kızlarımızı bilim ve keşifler dünyasına adım atmaya çağırmak, Nüzhet Gökdoğan'ın mirasına saygı duruşumuzdur" ifadelerine yer verildi.

f3elijexiaarsgw.jpg

NÜZHET TOYDEMİR GÖKDOĞAN KİMDİR?

Nüzhet Toydemir Gökdoğan, 14 Ağustos 1910 tarihinde dünyaya gelen Türk gökbilimci ve akademisyendir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk bilim kadınlarındandır. "Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın dekanı" olarak bilinir. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi kayıtlarındaki bir numaralı doktora tezinin sahibidir ve fakültedeki Astronomi Kürsüsü'nde görev yapan ilk Türk doçent olan Gökdoğan, 1954-1956 ve 1978-1980 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi dekanlığı yapmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.