Gaziemir Belediyesi engellilik konusunda farkındalık yaratıyor

Gaziemir Belediyesi engellilik konusunda farkındalık yaratıyor

Gaziemir Belediyesi çalışanları, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Farkındalık Merkezini ziyaret ederek farkındalık çalışması yaptı.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediyesi çalışanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte yaşayan yurttaşlarla engellilik alanındaki sorumlulukları paylaşmak, bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları engelleri toplumun tüm kesimlerine uygulamalı olarak hissettirmek ve bilinçlendirmek amacıyla kurulan Farkındalık Merkezini ziyaret etti.

fw9sje4wcaeiszj.jpg

Ziyaret kapsamında belediye çalışanları özel gereksinimli bireylerin taleplerini daha iyi anlayabilmek için bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Konuya ilişkin olarak belediye tarafından yapılan açıklamada "Belediye çalışanlarımız, İBB Engelli Farkındalık Merkezi'ni ziyaret ederek özel gereksinimli vatandaşlarımızın bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları engelleri deneyimledi. Engellilik konusunda farkındalığı artırmak ve kapsayıcı bir toplum için çaba göstermeye devam ediyoruz" cümlelerine yer verildi.

fw9sicfwyaii8cw.jpg

FARKINDALIK MERKEZİ NEDİR?

Merkezlerde uzmanlar tarafından hazırlanan eğitim ve farkındalık programlarında katılımcılar, merkez rehberleri eşliğinde, engel gruplarının özelliklerini farklı mekansal düzenlemeler, oyunlar, etkinlikler ve materyaller ile deneyimliyorlar.

Merkezlerden, her yaş grubundan öğrenciler, kamu çalışanları, eğitimciler, aileler gibi toplumun her kesiminden ve yaş grubundan birey yararlanıyor.

Türkiye’de ilk olan bu merkezler, 2017-2018 yılı MEB İlköğretim 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı’nda örnek uygulama olarak yer aldı.

fw9sip4waaac9y.jpg

Balçova Farkındalık Merkezi

Çetin Emeç Mah. Universiad Cad. No:4/40, Olimpiyat Köyü, Balçova/İZMİR
Tel: 0232 293 92 14

Örnekköy Farkındalık Merkezi

Zübeyde Hanım, Baş Pehlivan Karaali Cad. No: 377, 35730 Karşıyaka/İzmir
Tel: 0232 293 98 32

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.