Gaziemir Meclisi'nde 1+1 daire krizi!

Gaziemir Meclisi'nde 1+1 daire krizi!

Gaziemir Belediyesi'nin Yeşil Mahalle'de yer alan 108 metrekarelik taşınmazını devretme önerisi belediye meclisinde krize neden oldu.

Gaziemir Belediye Başkan Halil Arda'ya muhalefetleri ile bilinen CHP'li meclis üyeleri, AKP, MHP ve Bağımsız Meclis Üyeleri ile birlikte 'ret' oyu kullandı. Başkan Arda'nın hisseyi devretme önerisi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesine karşın meclisteki oylama ile reddedildi. Kriz yaratan taşınmazın ederinin sadece 1+1 daire olduğu belirtildi. Gaziemir Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı yine bir krize sahne oldu. Gaziemir Belediyesi'nin 294 metrekarelik taşınmazdaki 108 metrekarelik hissesini satma önerisi tartışma yarattı. Bayındırlık ve İmar ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına gönderilen ilgili gündem maddesi için iki ayrı karar çıktı. İmar komisyonu Başkan Halil Arda'nın önerisine karşı çıkarken, plan ve bütçe komisyonunda hissenin satışına "evet" oyu kullanıldı. AK Parti, MHP ve bazı CHP'li üyeler, komisyon kararının mecliste oylanmasını istedi.

CHP'li Meclis Üyesi Necati Kırmaz, "Bayındır Komisyonu kararı doğrultusunda herhangi bir kat karşılığı düşüncemiz yok, hissedarın ne zaman yapma kararı alacağını bilmiyoruz. Belediyemizin yararına bir an önce satılması daha uygun olanıdır" diye konuştu. Plan bütçenin satışın kabulüne ilişkin raporunun ardından CHP grup kararı almıştı. Ancak bazı CHP'li meclis üyeleri grup kararının dışına çıkarak, plan bütçede satışa "evet" oyu vermelerine karşın, meclisteki oylamada AK Parti ve MHP ile birlikte hareket etti.

halilardameclis3ylam3.jpg

Oylamada CHP'nin grup kararına uymamasına Başkan Arda tepki gösterdi. Sadece 10 CHP'li Meclis üyesi, satış doğrultusundaki komisyon kararının kabulü yönünde oy kullanırken, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ve bazı CHP'li üyeler 'ret' oyu verdi. 10 kabul ve 13 ret oyu ile satışa ilişkin gündem maddesi reddedildi.

RET OYU VERENLER

Ünal Işık (CHP)
Murat Serin (CHP)
Emin Aksoy (CHP)
Bengü Sayköse (CHP)

Cemal Çalışkan (CHP)
Nevin Mutlu (CHP)
AKP ve MHP'nin tamamı
Levent Çağlarsu (Bağımsız)
KABUL OYU VERENLER

Halil Arda (CHP)
Necati Kırmaz (CHP)
İzel Zenginobuz Derinsu (CHP)
İbrahim Özkara (CHP)
Ali Kavasu (CHP)
İlhan Özkese (CHP)
Lütfü Özcan (CHP)
Meral Yiğit (CHP)
Tahir Türkbay (CHP)
Nilgün Karadeniz (CHP)

O TAŞINMAZ SADECE 1+1 DAİRE EDİYOR

Gaziemir Belediye Meclisi'nde gerginliğe neden olan 108 metrekarelik taşınmaz, Yeşil Mahalle 1279 ada 6 parselde bulunuyor. Toplam parseldeki toplam 294 metrekarelik taşınmazın 108 metrekaresi belediyeye ait. Müşterek mülk sahibi, geçmişte parselin kalan kısmını belediyeden satın almak istemiş. Uzmanlar, "işgalli parsel" olarak tanımladıkları yerden belediyeye yaklaşık 55 metrekare büyüklüğünde 1+1 daire düşeceğini belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.