Gaziemir’de elektronik atık kampanyası başlıyor

Gaziemir’de elektronik atık kampanyası başlıyor

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği kapsamında 50 kilogram elektronik atık toplayarak belediyenin 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne teslim edenlere kahve makinesi armağan edilecek.

Küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişiklikleri; kuraklık, çölleşme, yağışlardaki dengesizlik ve su baskınları, tayfun, fırtına, hortum gibi meteorolojik olaylarda artışlara neden oluyor. Gaziemir Belediyesi, küresel ısınmanın yol açtığı ve dünyayı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı koymak için özel çalışmalar yaşama geçiriyor. Sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürüten belediye, elektronik atık kampanyası başlattı. “40 yılın hatırı, 40 asır umut olsun” sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında, 50 kilogram ağırlığında elektronik atık toplayarak, 25 Aralık 2023 tarihine kadar 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne teslim edenlere kahve makinesi armağan edilecek.
İklim değişikliğiyle mücadeleye ve atıkların geri dönüştürülmesi konusuna büyük önem verdiklerinin altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Hepimizin evlerinde bulunan ve artık kullanım ömrünü tamamlamış birçok elektronik atık bulunuyor. Eski televizyonlar, radyolar, telefonlar ve daha aklınıza gelebilecek elektronik ürünler… Bunları atmak yerine bir kutuda, köşede beklettiğinizi biliyorum. Bu atıkların da ekonomiye kazandırılması ve geri dönüştürülmesi için ‘elektronik atık kampanyasına’ başlıyoruz. Geleceğimizi hep birlikte aydınlatmak için en az 50 kilogram ağırlığındaki elektronik atıklarını Sevgi Mahallesi’ndeki Gaziemir Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimize teslim eden yurttaşlarımıza kahve makinesi armağan edeceğiz. Gelin kampanyamıza destek verin. Unutmayın dünyamızı korumak hepimizin elinde!” diye konuştu.

halil-arda.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.