Gaziemir'de katledilen Türkan Bebek anıldı!

Gaziemir'de katledilen Türkan Bebek anıldı!

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “Göç Anıtı” önünde 37 yıl önce Bulgaristan’da katledilen Türkan Bebek için anma programı düzenledi.

Medya Ege- Düzenlenen anma programına Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın yanı sıra, Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekilleri Mümin Sali, Pavlin Krıstev ve Kırcaali Karagözleri Belediye Başkanı Aydın Osman ile İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahim Nursoy ve dernek üyeleri de katıldı.

fhynfc7xwamynvw.jpg
Annesinin kucağındayken katledilen Türkan Bebeği için Başkan Arda, "37 yıl önce Bulgaristan’da Türklere karşı yapılan baskılara direnen kahramanları ve henüz annesinin kucağındayken katledilen Türkan Bebeği anmak için İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “Göç Anıtı”mızın önünde düzenlediği törene katıldık. Bir daha böyle acıların yaşanmaması dileğiyle. Ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

fhynfcewqb0plr.jpg
Anma programı için gelenleri makamında ağırlayan Başkan Arda, "Bulgaristan’da yaşayan Türklere ve Müslümanlara uygulanan asimilasyonda yaşamını yitiren soydaşlarımızın anısına düzenlenen anma etkinliklerine katılmak için kentimize gelen Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekilleri Mümin Sali, Pavlin Krıstev ve Kırcaali Karagözleri Belediye Başkanı Aydın Osman ile İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahim Nursoy ve dernek üyelerini makamımda ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızı siyaset sahnesinde temsil eden milletvekillerimize ve belediye başkanımıza başarılar diliyorum" dedi.

fhxshfmwyaqjkdl.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.