Gaziemir'de sahne alan aşıklar kulakların pasını sildi

Gaziemir'de sahne alan aşıklar kulakların pasını sildi

Gaziemir Belediyesi, Âşıklık geleneğini yaşatmak ve sürdürmek amacıyla Âşıklar Bayramı düzenledi. Sahne alan aşıklar, sanatseverlere eşşiz bir gece yaşattı.

MEDYA EGE - Kültür ve sanata verdiği önem doğrultusunda bu alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla büyük katkı sunan Gaziemir Belediyesi tarafından, İzmir Halk Aşıkları Derneği iş birliğinde Âşıklar Bayramı düzenlendi.

gdgpknmxiaalzcl.jpg

Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, dinleyiciler eşsiz bir gece yaşadı.

Âşıklık geleneğini yaşatmak ve sürdürmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte; Mehmet Divanoğlu, Ali Rıza Ezgi, Celal Bulut, İskender Yıldırım, Kenan İnkayalı, Yüksel Yıldızoğlu, Bedri Sinan, Nevruz Ali Çiçek, Turgut Yılmaz, Adem Demir, Nuri Demiroğlu, Firgani Koluçolak, Güngör Kaptan, Fahrettin Akdağ, Ahmet Aras, Beysefa Turanoğlu, Köksal Topçu, Ahmet Bozdemir, Rıza Çelebi ve Firgani Uykur isimli aşıklar sahne aldı.

gdgpknlx0ae8btp.jpg

Gaziemir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda; "İzmir Halk Aşıkları Derneği'yle birlikte düzenlediğimiz Âşıklar Bayramı, âşıkların birbirinden çekişmeli ve keyifli atışmalarına sahne oldu. Âşıklık geleneğini yaşatarak gelecek kuşaklara aktaran âşıklara ve derneklere teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

gdgpknnw8aaj4pk.jpg

gdgpkntxgaa7tt7.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.