Gaziemir’in ‘Barış Tohumları’

Gaziemir’in ‘Barış Tohumları’

19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar Gaziemir’den ebedi dostluklar ve gözyaşlarıyla ayrıldı. Çocuklarla vedalaşan Başkan Şenol, “Sizler birer barış tohumusunuz. Savaş isteyenlere inat dünyanın geleceğini barışla inşa edece

Bu yıl 19.’su düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan misafir çocuklar ülkelerine dönmeye başladı. Şenliğe, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya ile ülkemizden Sinop ve Siirt-Kurtalan’dan katılan çocuklar, kentten ayrılırken duygu dolu anlar yaşadı. Şenlik boyunca Gaziemirli ailelerin yanlarında kalan konuk çocuklar yeni kültürler keşfederek, ömür boyu sürecek dostluklar kurdu. Yabancı çocuklar ile onları misafir eden aileler ve çocuklarının vedalaşmasında hüzünlü anlar yaşandı. Kısa sürede büyük dostluklar kuran çocuklar, vedalaşırken dakikalarca birbirlerine sarılarak ağladı.

‘Dünyayı barışla inşa edin’

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol veda için gelen çocuklara anı olarak minik hediyeler verdi. Çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Şenol, “Dünyanın geleceği sizlerin elinizde, sizler dünyayı barış, kardeşlik, sevgi dolu bir hale getireceksiniz. Her biriniz artık birer barış tohumusunuz. Dünyayı kan gölüne çevirenlere, savaş sevdalılarına inat dünyanın geleceğini barışla inşa edeceksiniz. Savaşlar dallarınızı kırsa da asla boyun eğmeyecek, daha güçlü bir şekilde ısrarla inadına barış diyeceksiniz” diye konuştu.

Başkan Şenol’a da şenliği düzenlediği, Gaziemirli ailelere kendilerini misafir ettikleri için teşekkür eden çocuklar, Gaziemir’de çok güzel zaman geçirdiklerini ve gelecek yılki şenliği sabırsızlıkla bekleyeceklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.