Gaziemirli çocuklar robotik kodlama kursu ile geleceğe hazırlanıyor

Gaziemirli çocuklar robotik kodlama kursu ile geleceğe hazırlanıyor

Gaziemir Belediyesi'nin çocukları geleceğe hazırladığı robotik kodlama kursu, çocuklar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediyesi'nin, öğrencilerin robotik kodlamayı ve bilişim dünyasını genç yaşta öğrenmeleri amacıyla düzenlediği Robotik Kodlama Kursu çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Belediye sosyal medya hesabından yayınlanan bir video ile kursa katılan çocukların görüşlerine yer verildi.

43 farklı branşta düzenlediği kültür, sanat ve spor kurslarıyla her yaş ve kesimden vatandaşa hizmet veren Gaziemir Belediyesi, teknolojiyi tüketen değil, teknoloji üreten bir nesil yetişmesini sağlamak ve gençlerin, geleceğin mesleklerine hazır hale gelmesine katkı koymayı amaçlıyor.

Konuya ilişkin belediye tarafından yapılan açıklamada "Çocukların temel teknoloji eğitimi almaları amacıyla düzenlediğimiz Robotik Kodlama Kursu’yla, onları geleceğe hazırlıyoruz. Sensörlü ve akıllı legolarla kendi robotlarını yapan kursiyerlerimiz, hem eğleniyor hem de kodlamanın temellerini öğrenerek geleceğe daha güçlü yürüyor" ifadelerine yer verildi.

3.jpg

ROBOTİK KODLAMA NEDİR?

Robotik kodlama; elektronik devreler aracılığıyla kodlama dilleri kullanılarak robotun tasarımı, bileşenlerinin bir araya getirilmesi, yazılım programının hazırlanması ve yüklenmesi işlemidir. Robotik sistemin belirli şartlarda çalışması için mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamda kontrol edilebilmeleri için birçok mühendislik dalının bir arada çalışması gerekmektedir.

Birçok mühendislik disiplinini kapsayan Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi ile çocuklar; analitik düşünme, problem çözme, olaylar ve durumlar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünme, makinelerin çalışma mantığını kavrama gibi beceriler kazanacak.

2.jpg

Çocukların temel teknoloji eğitimi almaları amacıyla düzenlediğimiz Robotik Kodlama Kursu’yla, onları geleceğe hazırlıyoruz. Sensörlü ve akıllı legolarla kendi robotlarını yapan kursiyerlerimiz, hem eğleniyor hem de kodlamanın temellerini öğrenerek geleceğe daha güçlü yürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.