Gaziemirli çocukların mavi mutluluğu

Gaziemirli çocukların mavi mutluluğu

Yazın tatil yapamayan Gaziemirli çocuklar, belediyenin hayata geçirdiği ‘Bu Çocuklar Bizim Projesi’ kapsamında denizle buluşuyor, gönüllerince bir gün geçirmenin keyfini çıkarıyor

Eğitime büyük önem veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, her fırsatta çocukların yanında olmaya devam ediyor. Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (GAZİGEM) verilen eğitimle öğrencileri sınavlara hazırlayan, kırtasiye seti yardımıyla okula ‘merhaba’ diyen öğrencilerin yanında olan ve okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Şenol, tatilde de çocukları unutmuyor. Yazın tatil yapma ve karnelerini kutlama şansı bulamayan çocuklar, belediyenin düzenlediği ‘Bu Çocuklar Bizim Projesi’ kapsamında denizle buluşuyor.Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ‘Çocukları denizin mavisiyle buluşturuyoruz’ sloganıyla birlikte hazırladıkları proje kapsamında her gün farklı bir mahalleden 9-14 yaş arası çocuklar Ürkmez Payamlı Plajı’na götürülüyor. Mahallerinde bulunan Cumhuriyet Semt Evleri’nden yola çıkan çocuklar, görevlilerin kontrolünde denize girerek doyasıya eğleniyor. Bugüne kadar 900 çocuğun denizin mavisiyle buluştuğu geziler eylül ayına kadar devam edecek.

Başkan Şenol’a teşekkür
Projeyi 2009 yılından bu yana yürüttüklerini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Çocuklar bizim için çok değerli. Aydınlık Türkiye’nin aydınlık yüzleri olacak çocuklarımızın hayatlarına katkı koymak için özel projeler hayata geçiriyoruz. Eğitimlerine verdiğimiz desteğin yanı sıra düzenlediğimiz kültür ve doğa gezileri ile çocuklarımızın gelişimlerine katkı koyuyoruz. Aynı zamanda engelli çocuklarımızı da unutmayarak onlar için de özel projeler hayata geçiriyor, mevcut çalışmalarımızda onlara da yer veriyoruz” dedi. Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı bir kent yaratmak için çalıştıklarının altını çizen Başkan Şenol, çocukları geleceğe hazırlarken onların sosyalleşmelerinin önemini de göz önüne aldıklarını anlattı. Deniz keyfi sürmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar ise; kendilerine bu imkanları sağlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.