Gaziemirli gençler sordu, Belediye Başkanı Arda yanıtladı

Gaziemirli gençler sordu, Belediye Başkanı Arda yanıtladı

İkinci Yüzyılda Sahne Gençlerin etkinliğinde gençlik meclisi üyelerinin sorularını yanıtlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, gençlere yönelttiği sorularla da onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Gaziemir Belediyesi’nin, Cumhuriyetin ilanının 100. onur yılında düzenlediği kutlama etkinlikleri kapsamında İkinci Yüzyılda Sahne Gençlerin etkinliği düzenlendi. Gençlerin sesine kulak vermek ve onların hayallerini dinlemek için Gaziemir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, Belediye Başkanı Halil Arda gençlerin sorularını yanıtladı. Siyaset, ekonomi, eğitim, sağlık, yerel yönetim gibi birçok alanda gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Arda, gençlerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını anlamak için gençlere sorular yöneltti. Başkan Arda’nın yönelttiği sorulara gençler, ekonomi başta olmak üzere niteliksiz eğitim, işsizlik gibi konularda sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdiler.

baskan-arda-ve-gencler-sahnede-gelecegi-konustu-2.jpg

Siyasi kariyerinin yanı sıra özel hayatıyla ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Arda, gençliğinde yaptıklarını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya, “Halil Arda, 20’li yaşlarda ülkenin ve dünyanın sorunlarına duyarlı, ülkesi için bir şeyler yapmak için çaba harcayan biriydi. Geriye dönüp baktığımda o günün koşullarında sorumluluk almaktan, siyasete ilgi duymaktan gurur duyuyorum” dedi.

Gençlere sorular yönelterek onların sorunlarını, kaygılarını, hayallerini öğrenmeye çalışan Başkan Arda, “Bugünleri çok hayal ettim. Gençlerle bir arada olmayı, onları dinlemeyi, anlamaya çalışmayı... Zaman zaman bir araya geldiğimizde hep şunu söylüyorum, ‘ben 40 yıl önce 22 yaşındaydım.’ O gün başka bir dünya vardı. ‘Biz de genç olduk, o dönemleri biliyoruz’ demek kadar yanlış bir şey yok. Bugünün gençlerini dinlememiz, anlamamız gerekiyor. O yüzden gençlerle bir araya gelmek, dinlemek, konuşmak, anlamak gerekiyor” dedi.

Gençlerin eğitim konusunda yaşadıkları sorunlara da değinen Başkan Arda şunları söyledi: “Eğitim sisteminin ciddi anlamda sorgulanması gerekiyor. Üniversite yapmak yetmiyor, o üniversitelerde donanımlı kadroyla, nitelikli eğitim vermek gerekiyor. Üniversite gençlerinin barınma sorununun mutlaka çözülmesi gerekiyor.”

Çocukların ve gençlerin yaşadıkları kentin yönetiminde söz sahibi olabilmeleri için çocuk ve gençlik meclisini kurduklarının altını çizen Başkan Arda, “Gençleri ve çocukları dinleyerek onların ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yaklaşık 50 milyon maliyeti olan Gaziemir Gençlik Merkezi’ni inşa ediyoruz. Bu kaynakları başka yere ayırabilirdik. Ama gençlerle birlikte yol yürümek, gençlerin geleceğini şekillendirmek bizim için çok önemli” dedi.

baskan-arda-ve-gencler-sahnede-gelecegi-konustu-9.jpg

“HAYATLARA DOKUNMAK ÇOK KIYMETLİ”

Başkan Halil Arda, gençlerin “Belediye başkanlığının en sevdiğiniz kısmı nedir?” sorusunu şöyle yanıtladı; “Tanıdığınız, tanımadığınız insanların hayatlarına dokunmak benin için çok kıymetli. Sosyal belediyecilik alanında o kadar çok iş yapıyoruz ki hayatın her alanında yurttaşlarımızın yanındayız. Sosyal projelerimizle insanların yanında olmak beni inanılmaz derecede mutlu ediyor. Bu projelerimize sizler de gönüllü olarak katkı koyuyorsunuz ve ben bunu çok önemsiyorum. Sadece kendi geleceğiniz için değil Gaziemir’de yaşayan insanlar için de katkı koyuyorsunuz. Bunu deprem döneminde özellikle yaşadık. Yardımlaşma, dayanışma bizim mayamızda var. Belediye başkanlığı çok zor ama güzel tarafları çok daha fazla.”

Gaziemir’de gençler için yaptıkları çalışmaları anlatan, Gaziemir Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Halil Arda, “Yakın zamanda tamamlayacağımız ve siz gençlerle birlikte şekil vereceğimiz Gaziemir Gençlik Merkezi projemizin bugün ne kadar doğru bir proje olduğunu daha iyi görüyorum. Eğitim alanında desteklerimiz sürüyor. Gençlik Merkezi’nin iki katını tamamen eğitime ayıracağız. İzmir’in hiçbir yerinde böyle ciddi bir Gençlik Merkezi yok. Gençlerin dünyayı çok iyi takip etmesini istiyorum. Özellikle kendi dillerinde takip etmeniz çok önemli. Her gencimizin en az bir yabancı dili anadili gibi konuşması gerekiyor. Gençlik merkezinde vereceğimiz dil eğitimleriyle sizleri destekleyeceğiz” diye konuştu.

Başkan Arda, gençlere “Geleceği konuşan fütüristleri yakından takip etmenizi öneriyorum. Zamanı çok iyi kullanın. Bugün paradan daha kıymetli şey zamandır. Kültürden, sanattan, spordan uzak kalmayın. İyi bir okuyucu olmanız gerekiyor. Birlikte yol yürümeliyiz. Dayanışmacı bir ruhu örgütlemeliyiz” önerisinde bulundu.

baskan-arda-ve-gencler-sahnede-gelecegi-konustu-7.jpg

Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinin zeybek ve vals gösterisi ile renk kattığı etkinlik, İzmir Marşı’nın seslendirilmesiyle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.