Gaziemirli gençlerden Ata Evi'ne sürpriz ziyaret

Gaziemirli gençlerden Ata Evi'ne sürpriz ziyaret

Ata Evi sakinleriyle bir araya gelen öğrenciler, üyelerle sohbet etti, deneyimlerini dinledi. Ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un kentte yaşayan 60 yaş üstü vatandaşların sosyalleşmeleri, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurduğu Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ne Gaziemir Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri sürpriz ziyaret düzenledi. Merkez sayesinde yaşamla yeniden güçlü bağlar kuran, sosyalleşmenin ve yeni arkadaşlıklar kurmanın, hobiler edinmenin mutluluğunu yaşayan üyeler, öğrencilerin sürprizi karşısında mutluluklarını gizleyemedi.

Merkezi öğretmenleriyle birlikte ziyaret eden Gaziemir Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi onuncu sınıf öğrencileri, merkez hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi sakinleriyle bir araya gelen öğrenciler, üyelerle sohbet etti, onların deneyimlerini dinledi. Gençlerin sürprizi karşısında duygulu anlar yaşayan yaşlılar, gözyaşlarını tutamadı. Uzun süre sohbet eden yaşlılarla gençler daha sonra şarkılar türküler söyleyerek gönüllerince eğlendi.

Fiziki, sosyolojik, psikolojik destek

İzmir’de ilk kez bir ilçede hizmet vermeye başlayan Ata Evi’yle, yaşlı vatandaşların yaşamla bağlarını koparmalarının önüne geçilerek, evlerinden çıkıp sosyalleşmeleri sağlanıyor. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve çeşitli etkinlik alanlarının bulunduğu merkezde verilen hizmetlerle yaşlı vatandaşların fiziki, sosyolojik ve psikolojik yönden güçlenmeleri sağlanıyor. Merkezde vatandaşların kişisel beceri ve yeteneklerine göre drama, koro, enstrüman, tiyatro, resim, örgü, yemek yapımı gibi etkinlikler düzenleniyor. Psikologun da görev yaptığı merkezde üyelerin ruhsal sağlıkları takip ediliyor, sosyal ve psikolojik açıdan destek veriliyor. Hafta içi 09.00-18.00 saatleri arası hizmet veren merkeze Gaziemir’de ikamet eden 60 yaş ve üstü, alzheimer ve demans hastası olmayan vatandaşlar 3 aylık üyelik bedeli olan 15 TL’yi ödeyerek üye olabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.