Gaziler Günü Karşıyaka’da çeşitli etkinliklerle kutlandı

Gaziler Günü Karşıyaka’da çeşitli etkinliklerle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Karşıyaka’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2. Bölge Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı yaptığı konuşmada; "Unutulmamalı ki gazi vurulunca değil, unutulunca ölür" diye konuştu.

Karşıyaka’da çeşitli etkinliklerle kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, törenle başladı. Karşıyaka Hükümet Konağı'nın bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törene; Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz.Kd.Alb. Ertan Engerek, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hülya Polat, Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, Kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin ve STK’ ların yönetici ve temsilcileri, öğrenciler, gaziler ve Karşıyakalılar katıldı.

239-0311-001.jpg

Burada düzenlenen törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2. Bölge Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı bir konuşma yaptı. Bütün gazilerin gaziler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Gazilerimiz ülkemizin birliği ve bütünlüğü, hepimizin de huzuru için canını feda etme pahasına mücadele eden çok değerli vatan evlatlarımızdır.

239-0154-001.jpg

“GAZİ VURULUNCA DEĞİL, UNUTULUNCA ÖLÜR”

Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gazilerimizin huzurlu, mutlu ve güven içinde bir yaşam sürdürmeleri için devlet olarak ve toplum olarak üzerimize düşen her ödevi eksiksiz yerine getirmek, kendilerine minnet ve şükran duygularımızı ödememizin ilk koşuludur. Unutulmamalı ki gazi vurulunca değil, unutulunca ölür.

Yakın zaman içerisinde bertaraf edilmiş olan 15 Temmuz hain darbe girişiminde milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için şehit düşen ve gazi olan evlatlarımıza çok şey borçlu olduğumuzu da asla unutmamalı ve unutturmamalıyız.”

Buradaki törenden sonra Karşıyaka Belediyesi Latife Hanım Köşkü bahçesindeki kafeye geçildi. Burada Karşıyaka Belediyesi tarafından sabah kahvaltısı verildi. Gaziler ve protokoldekiler birlikte kahvaltı yaptı, sohbet etti.

Daha sonra Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz.Kd.Alb. Ertan Engerek, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hülya Polat, Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San ve kamu kurum yöneticileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek Gaziler Günü'nü kutladılar. Gaziler ile bir süre sohbet ettiler. Ziyaret sırasında Bayraklı Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran ve Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner’de derneğe gelerek gazilerin gününü kutladı.

239-0313-001.jpg

EVİNE GİDERKEN DÜŞEN KORE GAZİSİ İÇİN SEFERBER OLDULAR

Çelenk törenine katılan Kore gazisi Ayhan Karabulut'un kahvaltıdan sonra evine giderken yolda düştüğünü, dernek ziyaretinde bulunanların haber alması üzerine herkes gazi için seferber oldu. Derneğe getirilen gazi ile Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, dernektekiler ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli yakından ilgilendi. Ambulans çağrılarak hastaneye gönderildi.

239-0227-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.