Gazilerimizin onur günü

Gazilerimizin onur günü

"Gaziler Günü"nde Urlalı gaziler, halk ve kamu yöneticileri buluştu. Ebediyete intikal eden gazilerimiz ise anıldı.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı vermesi nedeniyle kutlanan "GazilerGünü"nde Urlalı gaziler, halk ve kamu yöneticileri buluştu. Ebediyete intikal eden gazilerimiz ise anıldı.

Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başsavcı Tuncay Çelik ile Siyasi Parti temsilcileri, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi üyeleri törene katıldı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Önder Can şeref defterini imzalayarak yaptığı konuşmada, “milletimizin varlığına, birliğine göz koyanlara, bayrağımızı indirmeye kalkışanlara karşı mücadelemiz sonsuza kadar sürecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi minnetle anıyor, Şehitlerimize de rahmet diliyoruz” dedi.

Emekli Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi 2. Başkanı Kıbrıs Gazisi Abdullah Ünay ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarını iletti. Ünay, "Türk askeri Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da Kore'de ve Kıbrıs'ta üstün mücadele ve inançla ülkesini savundu. Şimdi de yurt içinde ve dışında askerimiz kahramanca ülkesini savunmaya devam ediyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.