GDO’suz Pamuk Projesi Başladı

GDO’suz Pamuk Projesi Başladı

Türkiye GDO’suz pamuk üreten nadir ülkelerden biri olup, dünyada GDO’suz pamuk üreten ülkeler sadece Türkiye, Yunanistan ve İspanya’dan oluşmaktadır. Ancak tekstil üretimi açısından Türkiye diğer ülkeler arasında öne çıkmaktadır.

İzmir Ticaret Borsası ve Ulusal Pamuk Konseyi’nin girişimiyle başlatılan sürdürülebilir pamuk projesi “GMO Free Turkish Cotton” İstanbul Tekstil ve Hammaddelerinin de yürütme kuruluna katılması ve markaya ortak olması ile ivme kazandı. 3 senedir hazırlıkları yapılan proje bu yıl yürütme ortakları tarafından “GDO’suz Pamuk A.Ş.”nin kuruluşuyla hayata geçiyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı, ELİDAŞ VE GDO’suz Pamuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz İzmir Ticaret Borsası ile Ulusal Pamuk Konseyi önderliğinde ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği’nin de katılımıyla, “GDO’suz Türk Pamuğu”, “Gmo Free Turkısh Cotton” markasının Türk tekstil ürünlerine taşınması amacıyla proje başlattıklarını belirterek, “Bu projemizle ilgili işlemleri yürütecek şirket kuruluşumuz tamamlandı ve çalışmaya başladı. İlk GMO Free pamuk ve ürünlerinin bu sezon hayata geçmesi için her şeyin hazır olduğunu buradan mutlulukla duyurmak isterim. Hatırlatmak gerekirse, bu projemizdeki amaç Türk tekstiline ayrıcalıklı bir marka yaratarak rekabet şansını arttırmak ve dolayısıyla da Türk pamuk üretimine tercih edilen bir statü sağlamaktır.” dedi.

baris-kocagoz.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın da destekleyerek strateji planına aldığı projenin standartlarının da belirlendiğine değinen Barış Kocagöz, “Sertifikaya yetkili kuruluşlar onaylandı. Tüm sistem Türk tekstil ürünlerine bu sürdürülebilir markayı taşımaya hazır hale getirildi. Pamuk üretiminden tüketiciye dek olan zincirde sertifika kuruluşlarımız kontrollerini yapacaklar. Ülkemize özel bu marka ile Türk tekstil üretimi Dünyadaki rakiplerine göre bir avantaja sahip olarak rekabet şansını arttıracaktır.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.