‘Geç kalındı’ diyen Soyer’e tepki

‘Geç kalındı’ diyen Soyer’e tepki

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, ‘deprem bölgesinde hiç kimse yoktu, geç kalındı’ gibi açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in , deprem bölgesi İzmir’e dönüşünde yaptığı, ‘Devleti göremedik, geç kalındı’ açıklaması tepki topladı. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yaptığı açıklamada Soyer’in açıklamalarının gerçekle bağdaşmadığının belirterek, “Sizim için sarf ettiğimiz sözler bile israf” diyerek tepkisini diye getirdi.

.jpg

Depremin olduğu ilk andan itibaren tam kamu kurum ve kuruluşlarının sahada olduğunu belirten Kırkpınar, “ Bu kadar yalan, hadsizlik bu kadar terbiyesizlik olabilir mi? Kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanlar Bu ülkenin evladı olabilirler mi? Bu ülkenin değerlerine saygı duymayan bu ülkenin kültürünü, geleneğini, göreneğini ve adabını bilmeyenler bu ülkeye ait fert olabilirler mi? Bütün Türkiye ayakta hatta bütün dünya ayakta… Herkes bir şey yapabilir miyim diye düşünürken bunlar bugün de bile siyaset yaparak rant devşirme peşindeler. Bütün kurumlarımız milletimizle birlikte yüzyılın afetine yetişmeye çalışıyor. Bu her türlü kıymetten ve değerden yoksun güruhlar devlet ile millet arasına nifak tohumları ekmek için akıl almaz açıklama yapıyorlar. Sizi Allah'a havale ediyoruz. Bizler her yerde milletimizle beraberiz. Elimizden geldiği kadarıyla, gücümüzün yettiği kadarıyla bir şeyler yapmaya uğraşıyor, çalışıyoruz. Size söyleyecek bir kelime bir cümle bulamıyoruz. Sizin için sarf ettiğimiz cümleler bile israftır” dedi.

Depremin yaşandığı andan itibaren, önce valiliklerin, ardından bakanlıkların ve kurumların harekete geçerek vatandaşların yardımına koştuğunu söyleyen Kırkpınar şöyle devam etti:

“Devletimiz, tüm bakanlıklarıyla, kurumlarıyla, 10 vilayetimizde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz, devletiyle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, uluslararası yardım ekipleri, gönüllüler, velhasıl imkânı olan herkes arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek vermektedir. Kamu personelinden sivil toplum kuruluşu üyelerine, yurt dışından gelen afet ekiplerinden gönüllülere kadar sayıları 60 bini bulan akredite kişi, arama kurtarmadan yardım faaliyetlerine kadar her konuda canla başla çalışıyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.