Gece Atıştırmadan Duramıyorsanız Dikkat!

Gece Atıştırmadan Duramıyorsanız Dikkat!

Tüm gün yediklerimize oranla gece yenen yiyeceklerin kilo aldırma ihtimali oldukça yüksektir. 

Bu gerçeği hemen hepimiz biliyor olsak da geceleri bir şeyler atıştırmadan durmak her zaman sürdürebildiğimiz bir alışkanlık değil. En sağlıklısı bu alışkanlığı irademizle kontrol altına almak ve sürekli bir hale gelmesini engellemek.

Öncelikle açlık hissinizin gerçek olup olmadığını kendinize sorun. Fiziken açlık hissine sahip olabileceğiniz gibi, can sıkıntısından veya duygusal bir sebepten dolayı da gece bir şeyler atıştırma dürtüsü ortaya çıkıyor olabilir. Eğer açlığınız gerçekten fiziksel değilse, kitap okumayı, internette dolaşmayı veya arkadaşlarınızla sohbet etmeyi deneyin. Böylece dikkatinizi mutfaktan uzaklaştırabilirsiniz.
 
Bir diğer seçenek ise bir bardak su içip beklemek. Eğer gece aç olduğunuzu düşündüğünüzde bir bardak su içerseniz, bu açlık hissinin önüne geçmenize yardımcı olabilir.
 
Akşam ana öğününüzün ardından bir miktar kuru yemiş tüketmeniz de tokluk hissi yaratır ve acıkmanızı engeller.
 
Tüm bunları denemenize rağmen açlık hissediyorsanız vazgeçemediğiniz gece atıştırmalıklarını daha sağlıklı ve az kalorili bir çizgiye çekmek için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz.
 
Gece atıştırmadan duramıyorsanız bir de bu önerileri uygulayın
 
Havuç: Vücudun şeker ihtiyacını karşılayabilen az kalorili ve en faydalı gıdalardan biri havuç. Gece açıktığınız zaman bir iki tane havuç yiyerek açlığınızı bastırabilirsiniz. Böylece, bol lifli ve bol vitaminli bu gıda ile vücut sağlığınıza takviyede bulunmuş olacaksınız.
 
Elma: Kandaki şekeri geçici olarak yükselten, bol lifli ve hazmı oldukça kolay olan elma gece atıştırmalıkları için oldukça sağlıklı bir alternatif. Orta boy bir elma yaklaşık 50 kaloridir ve zayıflamak için önerilen ideal meyveler arasındadır. Eğer isterseniz bir miktar şekersiz fıstık ezmesi ile daha keyifli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
 
Muz: Bol lifli gıdalar arasında olan muz da gece açlığı için sağlıklı bir çözüm. İçeriğindeki bol lif sayesinde tokluk hissi verirken, barındırdığı Triptofan nedeniyle de rahat bir uyku uyumanızı sağlar. Kolayca hazırlayacağınız muzlu yoğurt da sizin için güzel bir alternatif olabilir. Bir su bardağı yağsız yoğurda yarım muz doğrayarak farklı bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.
 
Yağsız Peynir: Düşük kalorili seçeneklerden biri de bir iki dilim yağsız beyaz peynir yemek. Yanında biraz grisini ile midenizi yormaz, sindirimi kolay ve hafif bir atıştırmalıktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.