Gece Kulübüne Silahlı Saldırı: 50 Ölü

Gece Kulübüne Silahlı Saldırı: 50 Ölü

ABD'nin Florida Eyaleti'ne bağlı Orlando'da bulunan bir gece kulübüne baskın düzenleyen bir kişi 50 kişiyi öldürdü 53 kişiyi yaraladı.

ABD'de bulunan bir gay gece kulübüne saldırı düzenleyen bir şahıs kulüp içerisinde bulunan 50 kişiyi öldürdü 53 kişiyi ise yaraladı. ABD otoritelerinin terör saldırısı olarak nitelediği saldırıyı Afganistan asıllı Ömer Sıddık Metin isimli bir şahsın gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Polis saldırının uluslararası bir terör saldırısı olup olmayacağını araştırırken, barda katliam gerçekleştiren Metin'in güvenlik güçleriyle çatışmaya girmesiyle beraber öldürüldüğünü açıkladı.

Silahlı saldırganın cesedinde bir tüfek ve tabanca bulunduğu belirtilirken, saldırı ülke tarihinde en büyük kanlı ve ölüm gerçekleşen saldırılar arasına girdi. 

Saldırı radikal İslamcı terör örgütleri tarafından gerçekleştirilmiş olabilir
Saldırının gerçekleştiği şehrin belediye başkanı Buddy Dyer, güvenlik otoriteleriyle ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında meydana gelen saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırganın  SWAT tarafından tarafından etkisiz hale getirildiği ifade etti. Öte yandan güvenlik güçlerinden bir yetkili ise saldırının kesinlikle terör saldırısı olduğunu söyleyerek, terör eylemi olarak sınıflandırıldığını ifade etti. FBI saldırının radikal islamcı terör eylemi olduğunu değerlendiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.