Geçen yıl 475 fuar düzenlendi

Geçen yıl 475 fuar düzenlendi

Ticareti geliştirmek amacıyla açılan fuarlar iş dünyasının ilgi gösterdiği bir alan. Özellikle yeni ürün tanıtımları, hedef kitleye ulaşma gibi amaçlarla tercih edilen fuarlar ticari ilişkiler açısından büyük önem arz ediyor.

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fuarlar Müdürlüğü ile MTM’nin Etkinlik Takvimi servisinden elde ettiği bilgiler çerçevesinde fuarların medyadaki yerini araştırdı. İşte detaylar…


İş dünyasından birçok sektör ve firmayı bir araya getiren fuarlar ticari ilişiklerin gelişmesi açısından da büyük önem taşıyor. Medya Takip Merkezi’nin TOBB ve MTM’nin Etkinlik Takvimi servisinden elde ettiği verilere göre 2017 yılı boyunca 475 fuarın açıldığı belirlendi.


En çok fuar açılan il 197 fuar ile İstanbul olurken onu 50 fuar ile Anakara ve 30 fuar ile İzmir takip etti. Yıl
boyunca Türkiye genelinde 55 ilde fuar açılırken 26 ilde fuar açılmadığı tespit edildi. 2017 yılı boyunca dikkat çeken fuar merkezleri ise İstanbul Fuar Merkezi ve TÜYAP oldu.
 

En çok fuar mart ayında düzenlendi
 

2017 yılında en çok fuar düzenlenen ay 81 fuar ile mart ayı oldu. Ekim ayında 63, nisanda 62 fuar düzenlenirken kasım ayında 61 fuarın başladığı tespit edildi. Yapılan son güncellemelere göre ise 2018 yılında 515 fuarın düzenlenmesi planlanıyor.


Medya Takip Merkezi’nin 2017 yılı medya incelmesine göre yıl boyunca fuarlar ile ilgili yazılı basında 129 bin 420, görsel basında 9 bin 453, internet medyasında ise 370 bin 412 haberin yer aldığı tespit edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.