GEDEP: Sansür yasasına 'hayır' diyoruz

GEDEP: Sansür yasasına 'hayır' diyoruz

Güzelbahçe Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri (GEDEP), kamuoyunda yoğun biçimde tartışılan ‘Sansür Yasası’nı protesto etti.

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nin önünde buluşan platform üyeleri mecliste görüşülmesi devam eden dezenformasyon yasasını ağızlarına koli bandı ve maske takarak protesto etti. Sansür yasasını protesto eden basın açıklamasını GEDEP dönem sözcüsü Duran Sınacı okudu.

imgn3657.jpg

Yapılan açıklamada, ‘‘Kalemini kuşanarak karanlığa karşı direnen gazetecileri, halkın haber alma hakkını ve demokrasiyi hedef alan dezenformasyon yasası yasama yılının başlamasıyla TBBM’de görüşülmeye başlandı. Bu yasa teklifinin kanunlaşması halinde başta basın mensupları olmak üzere bütün toplumumuz olumsuz biçimde etkilenecektir. Tüm toplumu olumsuz etkileyecek olan bu yasa tasarısının hazırlanma süreci bir kez daha demokrasi kültüründen uzak bir Türkiye tablosunu gözler önüne sermektedir. Ülkemizin 2021 yılı insan hakları karnesi de göstermektedir ki basın ve ifade özgürlüğü engellemelerle birlikte anılmaktadır. Gazeteciler gözaltına alınıp tutuklanmaya devam etmekte, basın çalışanları adına açılan davalar sürmektedir. Bu yasanın yürürlüğe girmesi halinde sadece basın adına değil tüm toplum adına daha ağır şartlar hüküm sürecek. İktidarlar tarafından tehlikeli görünen sosyal medya paylaşımları ağır cezaya maruz kalacak. Basın ilan kurumu ceza kurumu olup, yazılı ve dijital medyanın tıpkı RTÜK gibi eli sopalı polisi haline gelecek. İktidara istediği gibi davranma yetkisi veren bu düzenleme sadece basını değil sosyal medya kullanan tüm toplumu etkisi altına alacak. GEDEP olarak bu sansür yasasına hayır diyoruz’’ ifadeleri ile tepki gösterildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.