''Gediz Havzası Temiz, Deniz Temiz Körfez" Fotoğraf Sergisi açıldı

''Gediz Havzası Temiz, Deniz Temiz Körfez" Fotoğraf Sergisi açıldı

Usta Gazeteci Esat Erçetingöz'ün "Gediz Havzası Temiz. Deniz Temiz Körfez" temalı 100 fotoğrafından oluşan sergisi büyük ilgi çevre kirliliğine dikkat çekiyor.

Mehmet ÖZDOĞRU / Foto muhabiri Esat Erçetingöz'ün "Gediz Havzası-Temiz Deniz Temiz Körfez" temalı 100 fotoğrafından oluşan sergisi, İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde törenle açıldı.

img-20220318-wa0118.jpg

Usta Objektif, 5 gün süreyle Gediz Nehri'nin doğduğu Murat Dağı'ndan başlayarak döküldüğü Foça'daki Gediz Deltası'na kadar fotoğraflar çekti. Gediz nehrinin denize döküldüğü yerde, deltaya doğru gelişinde sanayi artıkları ile nasıl kirlendiğini yüzlerce karede tespit etti.

img-20220318-wa0080.jpg

GEMA (Gediz Havzası Erezyonla Mücadele, Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı) Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de projeye katkısıyla, "Temiz Gediz" ve "Kirli Gediz" diye oluşan sergi ortaya çıktı.

img-20220318-wa0116-1.jpg

Bir farkındalık yaratmayı , dikkatleri bu bölgeye çekmeyi amaçlamış Serginin açılışına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Prof.Dr. Suat Çağlayan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir 68'liler Birliği Başkanı Okan Yüksel, Erçetingöz'ün ailesi, meslektaşları ve davetliler katıldı. Sergi, 30 Mart'ta kadar açık kalacağı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.