GELECEĞE ZAMAN KAPSÜLÜ YOLLADILAR

GELECEĞE ZAMAN KAPSÜLÜ YOLLADILAR

İzmir Atatürk Lisesi (İAL) Mezunları Derneği tarafından, İAL pilav gününde okul bahçesinde hazırlanan özel kaide içine okulun kuruluşunun 150. yılında açılmak üzere zaman kapsülü gömüldü.

 

2038 yılında açılacak kapsülde okulu simgeleyen eşyalar ile Nutuk yer aldı. Projenin fikir babaları mezunlardan Gökhan Güdücüoğlu ve okul öğretmeni Gökhan Selek. Ülkenin dört bir yanından Atatürk liselileri bir araya getiren pilav gününe, 1965 mezunu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan da katıldı.

 

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Geleneksel pilav gününde bir araya geldi. Ülkenin dört bir yanından Atatürk liselileri bir araya getiren pilav gününe, 1965 mezunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan , 1966 mezunu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 1985 Mezunu Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, Vakıf Başkanı İhsan Tutum, Okul Aile Birliğini temsilen Pınar Akman, Okul Müdürü Hasan Basri Karaoğlu ile Atatürk lisesi mezunları, emekli öğretmenleri, idarecileri, öğretmen ve   öğrencileri katıldı.

 

Pilav gününde bir araya gelen Atatürk Liseliler önce hasret giderdi ardından başarı ödülleri verildi.Bu yıl ikincisi verilen İAL Başarı Ödülleri Siyaset dalında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan'a, Bilim dalında 1979 mezunu Türkiye Gastroenteroloji Derneği Başkanı ve Avrupa Federasyonu üyesi Prof.Dr.Serhat Bor'a, Medya dalında Ege TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Karabel'e, Eğitim dalında ise okulun 35 yıllık efsane öğretmeni Binnur Gökçe'ye takdim edildi.

 

Okul Bahçesinde hazırlanan özel kaide içine okulun geçmişini geleceğe taşımaya yönelik zaman kapsülü gömüldü. Okul öğrencileri ve İAL Mezunları Derneğinin işbirliği ile yürütülen projenin fikir babası 1985 mezunu Avustralya'nın Sidney kentinde yaşayan Gökhan Güdücüoğlu ile Edebiyat öğretmeni Gökhan Selek'in hep birlikte hazırladıkları kapsülde, okulda eğitim gören tüm öğrencilerin fotoğrafları, Ulu Önder Atatürk'ün 100. ölüm yıl dönümü 2038'e mesajlar, Nutuk kitabı, okulun tarihçesi, ünlü mezunlar, okul marşının bestesi ve güftesi, 150. Yıl okul birincisine verilmek üzere Okul Mezuniyet yüzüğü, okul ve dernek flama ve bayrakları, Okul Müdürü ve Mezunlar Derneği'nin mesajları, okulu simgeleyen çeşitli eşyalar, okul tarihine ışık tutan fotoğraf ve dökümanlar yer aldı. Öğrencilerin omuzlarında taşınan kapsül Atatürk Lisesi Marşı eşliğinde, okulun 150.kuruluş yılı ve Atatürk'ün ölümünün 100.yılı olan  2038 yılında Atatürk'ün doğum günüm dediği 19 Mayıs'ta törenle açılmak üzere gömüldü.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.