Geleceğim Ol Derneği,  ilk genel kurulunu yaptı

Geleceğim Ol Derneği, ilk genel kurulunu yaptı

Kız çocuklarının eğitimlerini sürdürmelerini sağlama amacıyla kurulan, birçok iş ve bilim insanın da yönetiminde yer aldığı Geleceğim Ol Derneği ilk genel kurulunu yaptı.

Kısa süre içerisinde 72 öğrenciye burs verme başarısını gösteren Geleceğim Ol Derneği kuruluş çalışmalarını başlattı. Yeni dernek binasında aktif çalışmaya başladı. Dernek binasında oluşturulan iki derslikte, gönüllü eğitmenlerle ağırlıklı ilkokul öğrencilerine ders ve etüd yaptırılıyor, orta ve lise öğrencilerinin ihtiyacı olan derslerde destek olunuyor.

eb78ceeb-872d-45c5-b0e6-956920fa55f7.jpg

Derneğin ilk genel kurulunda konuşan Geleceğim Ol Derneği Başkanı Serdar Yavaşoğlu derneğin ana amacının, ülkesini seven, Cumhuriyet değerlerine sahip, Atatürk devrimlerini savunan, iyi üniversiteleri bitirmiş, başarılı öğrencileri yetiştirmek olduğunu belirterek şunları söyledi. “Amacımız Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı gençler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin çoğunluğu, yalnız yaşayan kadınların, başarılı kız çocuklarıdır. Gönüllü psikolog arkadaşlarımız tarafından, farklı konularda, annelere ve öğrencilere seminerler verilecek. Ayrıca çalışamayan annelere, para kazanabilecekleri işlere hazırlanmak için Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ile beraber kurslar düzenlenecek.

21a-2928-001.jpg

Derneğin 10 yıllık projeksiyonunu da hazırladıklarını sözlerine ekleyen Yavaşoğlu, önümüzde ki ders yılında en az 100 öğrenciye burs ve eğitim desteği vermeyi hedeflediklerini söyledi. Genel kurulda konuşan bazı üyeler derneğin bir vakıfa dönüşmesi için de çalışmaların yapılmasını istediler.

Geleceğim Ol Derneği (Gold) ilk genel kurulunda yönetim kurulunda iş ve bilim insanlarının çoğunlukta olması dikkat çekti. Tek liste ile gidilen seçimde derneğin yönetim kurulu üyeliklerine Serdar Yavaşoğlu, Prof. Alev Haliki Uztan, Prof. Kadir Aslan, İnci Güler, Muhdi Şavural, Nazan Keskin, Metin Yıldırım seçilirken, denetim kuruluna ise Bülent Toptaş, Basri Koyuncuoğulları, Vahdettin Batmaz seçildi. Genel Sekreterliğe ise Nilgün Konuk getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum