Geleceğin evcil hayvanıyla tanışın!

Geleceğin evcil hayvanıyla tanışın!

Çinli geliştiriciler, uzaktan kumandalı robotlarının sadık arkadaşınız olabileceğini umuyorlar. Dünyayı dolaşan ilk canlı olan Sovyet köpeği olan Laikago (Laika) adını taşıyan robot köpeğin ağırlığı Labrador'dan biraz daha az.

Dünya değişiyor ve gelişiyor. Kullandığımız elektronik cihazların yanında artık evcil hayvan anlayışımız da değişime uğruyor. Bu gidişle veteriner ziyaretleri veya kemikler tarih olabilir. Artık herkes bir robot köpek satın alabilecek ve yeni dört ayaklı arkadaşını sadece elektrikle besleyerek zaman geçirmenin tadını çıkarabilecek.

Çinli geliştiriciler, uzaktan kumandalı robotlarının sadık arkadaşınız olabileceğini umuyorlar. Dünyayı dolaşan ilk canlı olan Sovyet köpeği olan Laikago (Laika) adını taşıyan robot köpeğin ağırlığı Labrador'dan biraz daha az, 22 kilo ve 60 cm boyunda.

fft16_mf10306075.jpeg
Yaratıcı Wang Xingxing, konuyla ilgili olarak, "Bir tür orta otomatik robot, kısaca bir robot-köpek. Laikago'yu bilim ve teknoloji şirketleri ile bilim hayranları arasında popüler hale getirdik. Yani Laikago bilimsel bir oyuncak." dedi. 

Dört ayaklı mekanik evcil hayvanlar, çimlerin üzerinde koşabiliyor ve gerçek köpeklerin tüm hareketlerini mekanik olarak taklit edebiliyor. Laikago'nun başlangıç fiyatı yaklaşık 25 bin dolar (98 bin TL) olacak, ancak gelecekte üretimin artmasıyla düşebilir.

Yapımcılar, RoboDog'un işemek için bacağını kaldırmak ya da tuvaletten su içmek gibi gerçekçi köpek hareketlerini yapıp yapmadığı konusunda yorum yapmadılar.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.