Geleceğin hentbolcuları Bornova’da yetişiyor

Geleceğin hentbolcuları Bornova’da yetişiyor

Hentbol topunu ilk kez tutan minik eller yetenekleri ile göz kamaştırıyor

Türkiye Şampiyonluğu dahil olmak üzere elde ettiği başarılarla gururlandıran Bornova Belediyespor Hentbol Şubesi, spor okullarında yüzlerce öğrenciye yaz tatillerini daha verimli şekilde geçirme imkanı sunuyor. Kızlar kategorisinde açılan kurslar yoğun ilgi görüyor. Çoğu hentbol topunu ilk kez tutan minik eller, Pınarbaşı Spor Salonu’nda çalışıyor

Kızlar kategorisinde faaliyet gösteren Bornova Belediyespor Hentbol Şubesi, yaz spor okulları ile tatildeki öğrencilere spor yapma imkanı sunarken, 2003 – 2012 arası doğumlu çocuklar ve gençlere yönelik kurslar, Pınarbaşı Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Futbol ve basketbol kadar popüler bir spor dalı olmasa da hentbol branşındaki yaz spor okulu da yoğun ilgi görüyor.  6 - 15 yaş arası onlarca kursiyer, aynı zamanda Gençlik Milli Takım Antrenörü de olan Arzu Gerçek ve Bornova Belediyespor’un Milli Oyuncularının gözetiminde hentbole adım atıyor. Minik ve genç sporcular Salı ve Perşembe olmak üzere haftanın iki günü, toplam iki saat eğitim alıyor. Kurslar, öğrencilerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor. 

Servis imkanının da sunulduğu hentbol kursları, Kış ve Yaz dönemleri olmak üzere yılın 12 ayı devam ediyor. 

Yetenekli olanlar alt yapı takımlarına

Spor okullarında yetenekleriyle dikkat çeken sporcular, lisansları çıkartılarak Bornova Belediyespor’un Türkiye Şampiyonluğu dahil olmak üzere önemli başarılara imza atan yarışmacı takımlarına yönlendiriliyor.  Yeşil-beyazlı kızlar, 2015 yılında Yıldızlar Türkiye  Şampiyonu, 2016 ve 2017 yıllarında ise Küçükler Türkiye üçüncüsü olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.