Geleceğin Kâşifleri Zirvesine Büyük İlgi

Geleceğin Kâşifleri Zirvesine Büyük İlgi

Uzay Kampı Türkiye’nin sunduğu yaz kampı programları sona erdi.

Yaz kampı programları 18-24 Ağustos tarihlerinde düzenlenen özel konseptli programı “Geleceğin Kâşifleri Zirvesiyle” sona erdi. Uzay Kampı Türkiye’nin sunduğu yaz kampı programları sona erdi. Aralarında İngiltere, Bulgaristan, ABD, İspanya, İtalya ve Almanya’nın da olduğu 29 farklı ülkeden gelen 7-18 yaş grubundan çocuklar düzenlenen uluslararası ve Türkçe programlarda uygulamalı uzay teknolojileri eğitimi alıp, küresel dostluklar kurdu. “Apollo Haftası”, “Asteroid Haftası”, “E-Pal Haftası” gibi özel konseptlerle de zenginleştirilen 6 Günlük Yaz Kampları yine bir konseptli hafta olan “Geleceğin Kâşifleri Zirvesiyle” sona erdi.

Geleceğin Kâşifleri Zirvesine Büyük İlgi

2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi boyunca video konferans bağlantılarıyla Uzay Kampı Türkiye’deki uzmanlardan eğitim alan, STEAM’i de kullanarak grup çalışmaları yapan “Geleceğin Kaşifleri” programı öğrencileri, 18-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen özel haftada buluştu. Uzay İstasyonuyla sanal uzay uçuşu görevi, sanal Mars turu, sihirli kürede astronomi dersi ve NASA tasarımlı astronot simülatörleri kullanımı gibi etkinliklere katılan “geleceğin kâşifleri”; haftanın özel konuşmacısı Norveç Stavenger Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Profesör Inge Christ ile buluştu. Prof Christ’in cisimlerin uçma prensiplerini Bernoulli İlkesini kullanarak açıkladığı sunumu büyük ilgi gördü.

Uzay Kampı Türkiye’nin Bulgaristan temsilcisi Yaratıcı Eğitim Merkezi Direktörü Alexander Angelov, uluslararası programlarının yarattığı küresel dostluk ortamına vurgu yaptı. Angelov “üstün bir eğitim fırsatı” olarak tanımladığı Uzay Kampı Türkiye deneyimini “İlham veren liderliğiniz, zihinler ve kalpler arasında köprüler kuruyor, kısıtlamaların üstesinden gelmeye yardımcı olup mümkün olanın sınırlarını zorluyor” sözleriyle dile getirdi.

Uzay Kampı Türkiye, ekimde başlatacağı 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemine özel tasarımlı Bilgisayar Laboratuvarı, Genel Bilim Laboratuvarı ve güncellenen aktivite alanlarıyla girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.