Gelecek Partisi İzmir İl Kadın Kolları'ndan 27 Mayıs açıklaması!

Gelecek Partisi İzmir İl Kadın Kolları'ndan 27 Mayıs açıklaması!

Selda Eren, “ Türk demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak hatırlanan 27 Mayıs darbesinin 60. Yılında demokrasi şehitlerimiz Başbakan Adnan Menderes, Bakanlar Zorlu ve Polatkan'ı rahmetle ve minnetle yad ettiğini belirterek anma mesajı yayınladı.

27 Mayıs’ın sene-i devriyesinde basın açıklamasında bulunan Gelecek Partisi İzmir Kadın Kolları Başkanı Selda Eren; “Haklı hiçbir gerekçeye dayanmayan, arkasında halk bulunmayan, kendine aydın diyen dar bir darbeci zümrenin, ordunun hiyerarşik düzenini bozarak gerçekleştirdiği 27 Mayıs, Türk Demokrasi’sinin katlidir. Merhum Başvekilimiz Menderes, 'Yeter, söz milletindir.' diyerek başlattığı demokrasi mücadelesini 1950 seçimlerinde zafere taşımış, iktidar olarak 27 Mayıs 1960’a kadar ülkemize hizmet etmiştir. Milletimizin gönlünde şehitlik mertebesine ulaşan Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’a Allah'tan rahmet diliyor, tüm darbeleri kınıyorum” dedi.

Sözlerine devam eden Başkan Eren, “Cuntacılar tarafından idam edilen Adnan Menderes’in, infazından 9 gün sonra o zamanın Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu gereğince evine gidilerek, kapısına idam hükmünün bir sureti asıldı. Menderes için kullanılan ipin, idam gömleği, cellat ve imamile son gün yiyip içtiklerinin parası da eşi İzmirli Berin Menderes’ten alınmıştır. Ne demokrasiye yapılan bu hain saldırıyı ne de İzmirli kadınlar olarak İzmirli Berin Menderes’e yapılan cellat parası rezilliğini unutmadık unutturmayacağız. Demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Adnan Menderes'i minnet ve özlemle anıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.