GELECEK PARTİSİ İZMİR,ANADOLU MASASI KURDU

GELECEK PARTİSİ İZMİR,ANADOLU MASASI KURDU

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem KAVUR, kurduğu esnaf masası ve engelliler masası birimlerine Anadolu Masası’nı ekleyerek partisine güç katmaya hazırlanıyor.

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı; İzmir’e Anadolu’dan göçle gelenlerin sosyo-kültürel ve ekonomik yapılarını incelemek, şehre uyum süreçleri ve bu süreçte karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak ve İzmir’deki hemşeri dernekleri ile ilişkileri düzenlemek amacıyla İl Başkanlığı Bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Acap başkanlığında bir “Anadolu Masası” kurdu.

 Kurulan Anadolu Masası biriminin ağırlıklı olarak hemşeri derneklerinin il başkanlığıyla ilişkilerini düzenleyeceğini ifade eden Başkan Kavur, “ Kurulan Engelliler Masası ile engelli vatandaşlarımız ile partimiz arasında köprü kurduk. Ayrıca ilgili derneklerimizin partimize daha kolay, hızlı ulaşılabilmesi de böylece sağlandı. Covid 19 ile zor günler geçiren kentteki esnaflara daha etkin çözümler sunmak için "Esnaf Masası" kurduk. Şimdi de kurduğumuz Anadolu Masası birimi ile hemşeri derneklerinin il başkanlığımızla ilişkilerini düzenleyeceğiz” dedi.

Sözlerine devam eden Başkan Kavur, “ Hemşeri derneklerinin şehrimizdeki sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik ve politik rolünün farkındayız. Ayrıca çarpık kentleşmenin başkentlerinden olan İzmir’imizde hemşeri dernekleri kentsel dönüşüm çalışmalarında dikkate alınması gereken başlıca sivil toplum kuruluşlarından biridir. Ülkemizde kentleşmenin en önemli özelliklerinden birisi aynı coğrafi yöreden göç edenlerin, kentlerin aynı mahalle ve hatta aynı sokakta kümeleşmeleri gerçeğidir. Hemşeri dernekleri öbekleşmenin olduğu kentsel dönüşüm bölgelerinde dikkate alınmazsa hukuksal bir dönüşümle sınırlı kalır toplumsa hayata aksetmez bu da toplumsal barışı tehdit eder. Bizim için hemşeri dernekleri köklü dönüşümlerin toplumsallaştırma araçlarından en önemlilerinden biridir. Önümüzdeki süreçte bu hemşeri derneklerinin oynayabileceği muhtelif siyasi roller konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Kentsel dinamiklerin öneminin farkındayız. Sayın Abdulkadir Acap kardeşimize bu önemli görevinde başarılar diliyorum dedi”.

Aslen Mardinli olduğunu belirterek yeni göreviyle ilgili konuşan İzmir Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Masası Başkanı Abdulkadir Acap’ta “Özellikle 1970’lerden sonra İzmir, göç çekim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Yoğun göç olgusu beraberinde gecekondulaşma, sosyal dışlanma, entegrasyon problemleri ve ekonomik sıkıntıları getirmiştir. İzmir’imiz birçok farklı bölgeden göç almıştır. Bu bölgesel farklılıkların saptanması ve bu farklılıkların olumluya dönüştürülmesi gereklidir. Bu sorunların derinlemesine incelenmesinde ve çözümlere kavuşturulmasında hemşeri dernekleri büyük rol oynamaktadır. Kurduğumuz Anadolu Masası ile hemşeri dernekleri ile partimiz arasında köprü olacağız. Bu sayede hem göç olgusuyla ortaya çıkan sorunların çözümüne katkı sağlamak hem de başka illerden İzmir’ e gelip burada yaşam kuran vatandaşlarımızın sesi olmayı amaçlıyoruz. Ayrıca farklı hemşeri gruplarının İzmir’de siyasette temsil konusundaki sıkıntılarını ve taleplerini partimize ileteceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.