Gelecek Partisi’ne düzenlenen baskın sonrası Kaymakam Öter'den açıklama!

Gelecek Partisi’ne düzenlenen baskın sonrası Kaymakam Öter'den açıklama!

Polis tarafından Gelecek Partisi’nin henüz inşaat halinde olan binasına yapılan polis baskını ile ilgili Torbalı Kaymakamı Ercan Öter de açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığında kurulan Gelecek Partisiteşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor.  Çeşitli il ve ilçelerde parti merkezi kiralayarak tadilatlara başlayan parti hakkında Torbalı ilçesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanı olarak atanan Zeynel Abidin Fidaner, 22 Mayıs'ta 6 polisin tadilat halindeki ilçe merkezine gelerek izinsiz arama yaptıklarını öne sürdü. Konuyla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi veren Fidaner, polislerin arama izin belgesi olmadığını savundu. Öte yandan baskının detayları ortaya çıktı. 22 Mayıs’ta saat 14.10 sularında gerçekleşen baskının ‘Kaçak yollarla kahvehane oluşturulduğu ve içeride kumar oynatıldığı’ ihbarıyla gerçekleştiği tutanaklarda yer aldı. Söz konusu olayla ilgili Torbalı Kaymakamı Ercan Öter de açıklamalarda bulundu.

whatsapp-image-2020-05-28-at-16.40.59.jpeg

Öter yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Torbalı İlçemize bir siyasi parti  binası ile ilgili basında yer alan habere ilişkin olarak:

22.05.2020 günü saat 14.10 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilçemiz Ertuğrul Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde rutin devriye faaliyeti icra edildiği  esnada orta yaşlarda bir erkek vatandaşın ekibimizin yanına  yaklaşarak  "az önce yanından geçmiş olduğunuz binada kaçak yollarla kahvehane oluşturulduğu ve içeride kumar oynatıldığı" şeklinde ihbarda bulunması üzerine  üzerine:

Dışarıdan bakıldığında herhangi bir tabela veya levha bulunmayan, kapısı açık, insanların girip çıktığı, önünde inşaat işinde kullanılan kum bulunan, tadilatta olduğu değerlendirilen bir umuma açık yer olabileceği değerlendirilen bahse konu yer denetlemek amacıyla kontrol edildiğinde,  tadilat halinde bulunan boş bir bina olduğu,  içeride kumar oynanmadığı, ihbarın asılsız olduğu anlaşılması üzerine görevliler  bahse konu yerden herhangi bir işlem yapmaksızın ayrılmıştır. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğünce konu ile alakalı yapılan araştırma neticesinde  bahse konu yer adına ruhsat kaydının olmadığı, İl Dernekler ile yapılan görüşmede ise de herhangi bir parti veya dernek adına kaydın olmadığı bilgisi edinilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.