Geleceklerini Planlayacaklar

Geleceklerini Planlayacaklar

Kemalpaşa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Erasmus+ Programı kapsamında hazırladıkları iki KA2 Stratejik Okul Ortaklı projesi ile Avrupa’ya açılıyor.

Türkiye Ulusal Ajansı’na başvurusu yapılan toplam 904 proje arasından desteklemeye değer bulunan 54 projenin 2’si Kemalpaşa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi’ne ait. Kemalpaşa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi’nin “Kariyerini ve Geleceğini Planla” projesi ile  “Filmler Üzerinde Çalışmak-İnsanları ve Fikirlerini Geliştirmek” isimli projeleri kurum tarafından desteklenecek. İki projesiyle birlikte destek almaya hak kazanan Türkiye genelinde 9, İzmir’de ise sadece 2 okul bulunuyor. 
 
GELECEKLERİNİ PLANLAYACAKLAR
Fransa’da başvurusu yapılan, 2016-2018 yılları arasında gerçekleştirilecek ve toplamda 15 öğretmen ve 15 öğrencinin katılacağı “Kariyerini ve Geleceğini Planla” isimli proje ile sırası ile Martinik (Fransa), Buseck (Almanya), Pitesti (Romanya) ve Granada’yı (İspanya) ziyaret edecekler. Proje süresince öğretmen ve öğrenciler kariyer planlamasını ve çeşitli eğitim ve iş olanaklarını öğrenecekler. Öğrenciler aynı zamanda bu ülkelerin kültürlerini, dillerini, eğitim sistemlerini inceleyip, eğitimdeki iyi uygulamaları transfer etme olanağı yakalayacaklar.  
 
KENDİ FİLMLERİNİ ÇEKECEKLER
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onay alan “Filmler Üzerinde Çalışmak-İnsanları ve Fikirlerini Geliştirmek” isimli projede ise öncelikle Cucujaes (Portekiz), Saldus (Letonya), Toplita (Romanya) ve Vasto’dan (İtalya) gelecek ekipler Kemalpaşa’da ağırlanacak. Ardından 14 öğrenci ve 14 öğretmen bu ülkeleri ziyaret edecekler. Proje kapsamında öğrenciler, etik değerlerin öne çıktığı ulusal filmleri inceleyecek, diğer ülkelerdeki öğrenciler ile birlikte bir kısa film senaryoları yazacak ve bu filmleri kendileri çekecekler. 
 
Proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Ahmet Fırat, “Projelerin hem öğrenciler hem de öğretmenler için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu projeler öğrencilere henüz 15-16 yaşlarında yurt dışına çıkıp farklı kültürleri tanıma ve kendilerini geliştirme olanağı sağlıyor. Öğretmenler de bu projeler sayesinde kendilerini hem kişisel hem de mesleki anlamda geliştirip, ziyaret edilen okullardaki farklı uygulamaları, yeni eğitim-öğretim yöntem-tekniklerini ve ders materyallerini okulumuza taşıma imkanı bulacaklar” dedi. Okul Müdürü Mehmet Günerhan ise, “Okulumuzun yerel ve bölgesel düzeydeki başarılarından sonra Avrupa düzeyinde de böyle bir başarı kazanmasından ve öğrencilerimize böyle bir şansı kazandırmış olmaktan dolayı mutluyuz. Okulumuz her iki projede de ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve tanıtımını yapacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.