Gelecekte Akıllı Telefonlar Nasıl Olacak?İşte yanıtı...

Gelecekte Akıllı Telefonlar Nasıl Olacak?İşte yanıtı...

Akıllı telefon teknolojisinin hızla gelişmesiyle birlikte, gelecekte akıllı telefonların nasıl bir teknolojiye sahip olacağı herkes tarafından merak edilmektedir.

Yeni akıllı telefonlarda kullanılmaya başlayan Oled ekran teknolojisi, geliştirilmiş kamera teknolojileri, yüz tanıma ve parmak izi tarayıcıları gibi değişimler, akıllı telefonlarda artık standart duruma gelmiştir. Gelecekte kullanılması planlanan akıllı telefon teknolojilerinin nasıl olacağı hakkında bazı ipuçları bulunmaktadır.
 

Katlanabilen Ekran Teknolojileri
 

Test aşamaları devam eden katlanabilir ekran teknolojisi, yakın bir zamanda, akıllı telefon özelliği olarak kullanılması planlanmaktadır. Bu teknoloji sayesinde büyük ekrana sahip telefonların istenilen boyuta küçültülmesi de mümkün olacaktır.
 

Geliştirilmiş Parmak İzi Tarayıcıları
 

Çerçevesiz ekran teknolojilerinin kullanılmasıyla birlikte, Home tuşu akıllı telefonlardan çıkarılmaya başlamıştır. Home tuşunun parmak okuyucu olarak kullanılmasının ardından, gelecekteki akıllı telefonlarda bu işlemin ekran üzerinden gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
 

Zoom Özelliği Geliştirilmiş Lens Kameraları
 

Akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanan çift kameralar, zamanla geliştirilerek Zoom lens özelliğinin eklenmesi beklenmektedir. Çekim kalitesinin arttırılması planlanan bu teknolojiyle birlikte, daha gerçekçi ve detaylı fotoğraflar elde etmek mümkün olacaktır.
 

Vps Teknolojisi
 

Akıllı telefonların genelinde bulunan Gps özelliği navigasyon özelliğinin kullanılmasını sağlamaktadır. Yeni teknolojide kullanılması planlanan Vps teknolojisi, daha gerçek bir navigasyon deneyimi sunmayı amaçlamaktadır. İç mekanların detaylarının görüntülenebileceği bu teknoloji ile alışveriş merkezlerinin iç mekanlarının görüntülenmesi sağlanacaktır.
 

Daha Gerçek Uygulamalar
 

Gelecekte düşünülen Vps teknolojisi gibi, daha gerçek uygulama seçenekleri akıllı telefonlarda yerini alacaktır. Zaman içerisinde pahalı olmaktan çıkacak olan bu uygulamalar, günlük hayatta yapılan işleri daha kolay hale getirirken, aynı zamanda daha keyifli bir uygulama deneyimi sunmayı amaçlamaktadır.


Gelecekteki akıllı telefon teknolojisi, tasarım ve görsellik olarak da değişim gösterecektir. Daha ince hafif, taşınması daha kolay ve daha uzun şarj süreleriyle üstün performans gösteren akıllı telefonlar, yakın zamanda teknoloji dünyasında yerini alacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.