Gelecekte iPhone'larında müthiş özellik

Gelecekte iPhone'larında müthiş özellik

Apple mühendisleri yeni bir entegrasyon üzerinde çalışmaya başladı. Bu entegrasyon eğer gerçekleşirse yakın gelecekte iPhone'ları dokunarak değil de el hareketleriyle kontrol edeceğiz.

Apple iPhone X ile birlikte yüz tanıma özelliğini kullanıcılarına sundu. Bu hareket bazılarına göre kullanıcıları Home tuşundan uzaklaştırarak sürükleme ile kontrol alışkanlığını kazandırmaktı.

Yapılan araştırmalar sonucunda Apple gelecekte kullanıcıların ekran üzerinde ellerini hareket ettirmesiyle iPhone’larını kontrol edebilmelerini olanak sağlayan bir entegrasyon üzerinde çalışmalar yapıyor. Bugüne kadar ekrana dokunma, farklı şekiller çizebilme ve sürükleme gibi kontrol yöntemlerine şahit olmuştuk. Planlanan bu yöntem kullanıcıları baya şaşırtacak gibi gözüküyor.

Samsung geçmişte Air Gestures adında bir teknoloji denemiş ancak bu deneme kullanıcılar tarafından pek beğenilmemişti. Google ise Project Soli adında el hareketlerini algılayabilen bir yonga üzerinde çalışıyor. Bunun ne zaman bizimle buluşacağı belli değil.

Anlaşılan planlanan bu projeler arasında Apple kendi projesini kullanıcılarına benimseterek rakiplerine karşı avantaj sağlamanın yollarını arıyor. Yeni teknolojinin en erken iOS 13 sürümü ile gelmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.