Gelin bu yanlıştan dönelim

Gelin bu yanlıştan dönelim

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Kentsel dönüşüm konusuna dikkat çekerek kararın sadece Bayraklı’da değil İzmir’in genelinde dönüşüm yapılmasının uygun olduğuna tekrardan değindi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 1’inci birleşiminde yaşanan tartışma, 2’nci oturumda devam etti. 1’inci oturumda K Bölgelerinde parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 emsal artışını oy çokluğu ile meclisten geçmişti. Bu kararın yanlış olduğunu, bütün İzmir bazında uygulanmasını gerektiğini gündem dışı konuşma taleplerinde tekrardan dile getiren AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, meclise seslenerek, “Gelin bu yanlıştan beraber dönelim” dedi.


“Siyasi rant sizin olsun; ama İzmir kazansın”
Biz dün bunun sadece depremde etkilenen binalarla olamayacağını bu uygulamanın tüm İzmir için uygulanması gerektiğini söylediklerini; ama uygun görülmediğini ifade eden Boztepe, “Dün biz sakin bir konuşma yaparak iyi düşünün dedik. Dün sadece Bayraklı için karar aldık, beni sabahtan beri aradılar. Bayraklı dışında da Bayraklı’dan da arayan oldu. Kentsel dönüşüme sadece Bayraklı’nın değil Karşıkaya’nın, Bornova’nın ve birçok ilçenin ihtiyacı var. Gelin bu yanlıştan dönelim. Bu sadece bizim değil, hepimizin önergesi olsun, bu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önergesi olsun. Siyasi rant sizin olsun; ama İzmir kazansın” dedi.
“Gelin bu kenti beraber değiştirelim”
Boztepe, hep beraber çalışılarak önerge hazırlama teklifinde bulunarak şunları söyledi:
“Bugün deprem oldu, yarın ya da öbür gün başka deprem olmayacağını bilemeyiz. Bunu sadece orta ve ağır hasarlı binalara verirsek bu ayrımcılık olur. Niye hep beraber ayağı yere basan bir önerge hazırlayıp bu kenti kurtarmıyoruz? Niye yasaların arkasından dolanıyoruz? Gelin bu kenti beraber değiştirelim. Bu kenti yenileyelim, depreme dayanıklı konutlarımız olsun. Yerinde değişim değil, arak bahçesi olan, oyun alanları, yaşam alanlarına sahip alanlar yaratalım. Bunu hep beraber yapabiliriz.”



Kökkılınç, “Önerge İBB’nin kurumsal kimliğine zarar veren ifadeler içeriyordu”
AK Partili Boztepe’nin ifadelerine karşılık söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “Dün aslında bu mecliste depremzede yurttaşlarımızın için çok güzel bir karar verildi. Geçmişten de gelen 5 aylık çalışmalarımızın üzerine ekleyerek Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in iradesiyle güzel bir karara imza atıldı. Bayraklı’daki vatandaşlarımız bu karardaki memnuniyetlerini dile getirdi. AK Parti Grubu’nun vermiş olduğu genelgede genel bir imar düzenlemesinden bahsediliyor. çok geniş ve kapsamlı bir önerge olabilir; ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimliğine çok zarar verecek üslup kullanıldığı için bunu kınıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.