GELİŞİM KOLEJİ’NDEN İKİNCİ ÇOCUKEVİ

GELİŞİM KOLEJİ’NDEN İKİNCİ ÇOCUKEVİ

Gelişim Koleji, okul öncesi eğitimde bilimsel yöntemlerle tasarlanan yeni çocuk evini, yaptığı açılış ile hizmete açtı.

“Yaşayarak öğrenme” teması ile faaliyete geçen Gelişim Koleji’nin yeni çocuk evi, yapılan açılış ile kutlandı. Özellikle eğitim sistemi ile farklılaşan okul, Gelişim Koleji’nin İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne (İAOSB) kurduğu ikinci çocuk evi olarak eğitim hayatına başladı.

Akademik çalışmaların da gösterdiği gibi okul öncesi eğitim dönemi, ilkokula hazırlık döneminde oldukça önemli bir yere sahip. Çocukların okul öncesinde sosyalleşmesi, güvenilir ortamlarda yaşıtları ile iyi vakit geçirmesi ve bu süreçte öğrendikleri her şey ilkokula başlarken hazır bulunmalarına yardımcı oluyor.

img_1666.jpg

Gelişim Koleji İAOSB-2 Çocuk Evi veliler ve çocuklar için son derece önemli bir dönem olan okul öncesi eğitim aşamasında bilimsel yöntemlerle geliştirilen çözümler sunuyor. Çocukların okul hayatına başlangıcını kolaylaştırmak, okul öncesi dönemde eğlenirken öğrenmelerini sağlamak gibi amaçlar ile yola çıkıyor. Öğrencilere özgürce hareket edeceği alanlarda, deney yaparak, uygulayarak öğrenme şansını veriyor. İlkokul öncesi eğitim döneminde çocukların kendileri ile ilgili bir kimlik oluşturmasını, sosyalleşmesini ve kendini ifade etme becerisinin gelişmesini sağlıyor.

img_1612.jpg

Yaşayarak Gelişim için 8 farklı tema
 

Gelişim Koleji İAOSB-2 Çocuk Evi; deniz, orman, şehir, masal, uzay gibi farklı temalara sahip sınıflarda birbirinden farklı kurgular ile eğitim veriyor. Bu sınıflarda temaya uygun dramatik öğeler de kullanılarak çocukların farklı deneyimler yaşaması sağlanıyor. Çocuklar, farklı temaları yansıtan sınıflarda gördüğü eğitim ile okula başlama aşamasında farklı düşünme becerilerini kazanmış oluyor. Çocuklar bir yandan keyifli bir ortamda eğlenirken bir yandan da öğrenmeleri gereken her şeyi severek öğreniyor. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı ve Gelişim Okulları Kurucusu Serdar Öner ise “Goethe’nin ‘Her şeyin içerisinde öğrenebildiklerimiz, sevdiklerimizdir.’ sözünde vurguladığı unsur insanların sevdikleri ve ilgi duydukları şeyi öğrenmeye daha fazla açık olduklarıdır. İşte bu noktadan hareketle yakın zamanda faaliyete geçecek anaokulumuzda  45 – 68 ay aralığında olan öğrencilerimizin öğrenme deneyimlerini destekleyen farklı tema başlıklarını içeren sınıflar oluşturduk.” sözleri ile okulun konseptini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.