Genç Gazeteciler Platformu'ndan gazeteciye kötü muameleye tepki!

Genç Gazeteciler Platformu'ndan gazeteciye kötü muameleye tepki!

Genç Gazeteciler Platformu, Yeni Bakış Gazetesi muhabiri Kenan Yeşil, Hilton oteli güvenlik görevlileri tarafından otelde gözetim altına alınmasına tepki gösterdi.

Genç Gazeteciler Platformu yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti;

Gazetecinin görevi, toplum yararına bilgiye ulaşmak ve bunu kamuoyuna sunmaktır. Görevini yapmak isteyen bir gazetecinin, kendini bilmez kişi veya kişilerce engellenmesi, mesleğimizin etik ve ahlak kurallarına uygun olmayan muamele ile karşılaşması, hiçbir gazetecinin ve meslek örgütünün kabul edebileceği bir şey değildir.

Yeni Bakış muhabiri Kenan Yeşil; depremzedeler yararına kullanıma açılması planlanan eski Hilton Oteli'nde gazetecilik görevini yaparken, kendisini “Hilton Oteli Güvenlik Müdürü” olarak tanıtan şahıs tarafından haksız muameleye uğramış, -yasal olmadığı halde- zorla bir depoda gözetim altında tutulmuş ve hakları çiğnenmiştir.

‘Kişiyi Özgürlüğünden Alıkoyma Suçuna’ varacak bu hareketi kınıyoruz. Sorumluların bir an önce cezalandırılmasını talep ediyor, meslektaşımıza yapılan bu kötü muamele karşısında, yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.