Genç gazetecilerden Gazeteciler Günü'nde sert açıklama!

Genç gazetecilerden Gazeteciler Günü'nde sert açıklama!

Genç Gazeteciler Platformu'ndan, Dokuz Eylül Gazetesi’nde çalışan Murat Ervin’in tartışma konusu olan işten ayrılığına ilişkin sert bir açıklama geldi.

Genç Gazeteciler Platformu tarafından 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nda, Dokuz Eylül Gazetesi’nde çalışan Murat Ervin’in tartışmalara sebep olan işten ayrılığı ile ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hiçbir kurumun iç işleyişine karışmak haddimize değildir ancak söz konusu kurum 'Gazetecilerin Gazetesi' 9 Eylül olduğunda iki çift söz söylemeyi kendimizde hak görüyoruz.

Kurum içinde meslektaşlarımızın yaşadığı sorunları uzunca bir süredir takip ediyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun, alın teriyle mesleğini yapmaya çalışan gazetecilerin işten çıkartılmasını veya istifaya zorlanmasını üzüntü ve kaygıyla izliyoruz.

İşten çıkartılan tüm meslektaşlarımızın onuru bizim de onurumuzdur ve onun gururunu kıracak her davranış bizim de canımızı acıtmaktadır.

Meslektaşımız Murat Ervin’in işten çıkartılmasından sonra yapılan ve -sanki bir lütufmuş gibi gösterilen- '……İşsizlik maaşını alabilsin diye….' açıklaması ise bir yanıyla ayıp, bir yanıyla suç unsurudur!

9 Eylül Gazetesi yönetimi bir gazeteciyi işsizlik maaşına mahkum etmek için değil, daha fazla işsiz gazeteciyi istihdam etmek için kurulduğunu unutmamalıdır…"

f36vp4xx-400x400.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.