Genç Grup Üyelerinden SGK İl Müdürlüğü’ne Ziyaret

Genç Grup Üyelerinden SGK İl Müdürlüğü’ne Ziyaret

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası seçimleri kapsamında çalışmalarına devam eden Genç Mali Müşavirler Grubu Başkanı Tolga Yazar ve Yönetim kurulu üyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal’ı makamında ziyaret etti.

Öncelikle yeni görevinde başarılar dileyen Genç Mali Müşavirler Grubu Başkanı Tolga Yazar, kurumlar arasındaki iletişimin güçlü olması gerektiğine dikkat çekerek, “Biz Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler olarak Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi ve SGK  gibi kilit kurumlar ile sürekli iletişim halindeyiz. Bizim birbirimizle olan güçlü çalışmalarımız tüm ticaret sektörünü etkileyecek niteliktedir” diyerek kurumların devamlı istişare içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Kendi mesleklerinde birçok sıkıntılı süreçler olduğunu ifade eden Yazar, “Bizim oda Yönetimine gelmemiz halinde mesleğimizdeki tüm sorunları el birliği ile çözeceğimize inanıyorum. Özellikle 3 yıl staj zorunluluğu sırasında Aday meslek mensupları için ödenen sigorta primlerinin yüksek olması, hem aday meslek mensubu kardeşlerimiz için hem de bu arkadaşlarımızı istihdam eden Meslektaşlarımız için önemli bir maliyet kalemi oluşturmaktadır. Bu noktada staj yapanlara prim desteği verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Projelerinizi bekliyoruz

Öncelikle yapılan ziyaretten memnun kaldığını dile getiren Sosyal Güvelik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal meslekteki sorunlara yönelik her türlü fikir ve projeye açık olduklarını ifade ederek, “Devletin teşvik politikası korunması gereken gruplara öncelikli yapılmaktadır. Prim desteği ile yol kat etmek zor. Maliye, hazine gibi kurumları ikna etmek gerekmekte. Ama mevcut düzenlemeye ek maddeler konarak sıkıntı kolayca çözülebilir. Bu konuyla ilgili BARO bir uygulama gerçekleştirdi” diyerek karşılıklı istişareler sonucunda sorunların ortadan kalkacağını söyledi.Primleri Meslek Örgütü ödeyebilir

 Bu yönde bir çalışmaları olduğunu ve Oda Yönetimine geldikten sonra birçok projeyi hayata geçireceklerini dile getiren Yazar, “Yaptığımız çalışmada prim ödemelerinin GSS kadar düşük ödemelere indirilmesi ve bu ödemelerin Odamız tarafından yapılması yönünde bir projemiz mevcut. Bu konunu üstüne yürüyeceğiz ve meslektaşlarımız haklarını sonuna kadar savunacağız” şeklinde konuştu.Konuyla ilgili her türlü fikre açık olduklarını ve gerekirse konuyla ilgili toplantılara katılarak istişareler gerçekleştirebileceklerini söyleyen Gülcemal, her konuyla ilgili sıkıntıların çözümünde destekçi olacağını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.