Genç kızın midesinden çıkanlar şok etti

Genç kızın midesinden çıkanlar şok etti

16 yaşındaki kız bir anda 12 kilodan fazla verince ailesi doktora götürdü. Doktorlar röntgen filmi sonuçlarını görünce hayrete düştü.

16 yaşındaki genç kız, korkunç alışkanlığından dolayı yemek yiyemez ve her yediğini kusar hale geldi. Doktorlar mide röntgenini çektiğinde midesinin %80'ini kaplayan bir kitle olduğunu fark etti.

Daily Mail'in haberine göre Aakansha Kumari isimli Hintli kız yıllardır saçlarını yiyordu. Genç kız 12 kilodan fazla verince ailesi bir problem olduğunu anladı ve kızlarını doktora götürdüler.

Doktorlar mide filmini çektiklerinde gördükleri şey karşısında şoke oldu. Kumari'nin midesinde dev bir kıl topu vardı ve midesinin %80'ini kaplıyordu.

Kumari'ye Rapunzel sendromu teşhisi konulduktan sonra kıl topu operasyonla alındı. Ameliyattan sonra durumu oldukça iyi olan genç kız yeniden yemek yemeye başladı.

Rapunzel sendromuna sahip kişi kendi saçlarını veya başka bölgelerindeki kılları koparma isteği duyuyor. Bazı vakalarda kişi, bu kılları yiyebiliyor. Bu durumda kıllar midesinde ve bağırsağında top halinde birikerek mide bulantısı, kusma, mide kanaması, karın ağrısı ve anemiye neden olabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.