Genç kızın oyununu hakim bozdu!

Genç kızın oyununu hakim bozdu!

Evden kaçan 22 yaşındaki M.S., kendisine zorla alıkonulduğunu ve cinsel istismarda bulunduğu iddia ettiği ve 20 yılla yargılanan iki genç, hakimin dikkati sayesinde önce cezaevinden çıktı, sonra beraat ettiler.

Medya Ege / Ali Eyce (Özel Haber) - İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Küçükpark'ta 2013 yılında meydana gelen olayda, evinden kaçan 22 yaşındaki M.S., yanına gelen ve durumunu dinleyen Emrah M. (32) ve Ali T. (27) yardım istedi. Kızın durumuna üzülen iki genç, genç kızı sokakta kalmaması için evlerine götürdüler. Ertesi günü evden ayrılan M.S., aradan bir hafta geçtikten sonra karakola giderek Emrah  M. ve  Ali T.'nin kendisini zorla alıkoyduğunu, cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti.

Genç kızın ifadesi üzerine Emrah M. ve Ali AT. gözaltın alındı. İki sanık da, genç kızın evinden kaçtığını kalacağı yeri olmadığını söylemesi üzerine, evlerine götürdüklerini, ertesi günü kızın para isteyip, sonrasında da evden ayrıldığını, herhangi bir  cinsel saldırıda bulunmadıklarını, zorla alıkoymadıklarını söylediler.  'Cebir ve tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun  kılmak, çocuğu nitelikli cinsel istismar' suçundan Emrah M. tutuklanıp cezaevine gönderilirken Ali T.'nun tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

İzmir Barosu Avukatlarından Hakan Ağcakanat ve Avukat Çağlar Sun, Emrah M.'nin avukatı olarak ilk duruşmaya katıldılar. Emrah'ın avukatları, müvekkillerinin kesinlikle zorla götürme ve hürriyeti kısıtlama suçlarını işlemediğini,  genç  kız M.S'nin para isteyip  evden ayrıldıktan çok süre sonra polise giderek müvekkilinden şikayetçi olduğunu belirttiler.

Emrah M.'nin avukatları, duruşmaya getirdiği, olayın olduğu gün Küçükpark'da esnaflık yapanları tanık olarak duruşmada dinlettiler. Tanıklar,  Emrah'ın kızlarla bir arada olmaktan hep kaçındığını, o gece kızın sokakta kalmasına acıdığı için evine gelmesine izin verdiğini belirttiler.

Mahkeme heyeti, 6 ay sonra tahliye ettiği Emrah M.ve Ali T.'nin son duruşmasında beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, genç kızın zorla götürüldüğüne ve zorla tutulduğuna dair beyanları dışında bir delil olmadığını, genç kızın olaydan sonra sıcağı sıcağına karakola gitmediğini, çok süre sonra sanıklardan şikayetçi olduğunu, genç kızın ruhsal bozukluğunun geçmişte yaşadığı olaylardan kaynaklanma ihtimalinin de bulunduğunu belirterek, yeterli delil olmadığı için sanıkların beraatine karar verdiğini açıkladı.

Avukat Hakan Ağcakanat, müvekkilinin 6 ay boşuna tutuklu olarak cezaevinde  tutulduğunu, olayın genç kızın kafasında kurduğu bir hikayeden başka bir şey olmadığını belirterek, "Mahkemenin kararında belirttiği gibi, sıcak bir olayın üstünden günler geçtikten sonra şikayetçi olunması bile olayın gerçek değil  hayali bir durum olduğunu gösteriyordu.  Müvekkillerimin en büyük hatası, yardım isteyen ve sokakta kalan bir genç kıza o gece için barınmasına imkan vermeleri oldu"  dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.